A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Hva skal man si? Etter å ha hatt taket på kampen mot Stabæk i store deler av 1. omgang og Mads hadde sørget for 0-1 så jeg for meg en sjarmerende fortsettelse på kampen. Ja vel, Ivar Furu hadde på et tidlig tidspunkt sørget for et helt unødvendig gult kort og skumle tanker festet seg i hodet. Her måtte vi passe på så vi fikk spille hele kampen med 11 mann. Jeg hadde ikke før tenkt tanken så klønet Furu det til med ballen utenfor egen 16 meter, for deretter å forsøke å rette opp sin miss ved å legge handa på skuldrene og rundt Stabæks Franck Boli som stormet mot mål. Dette kunne aldri gå bra. Straffespark til Stabæk og rødt kort til Ivar Furu! Kampen så ut til å være kjørt på 1-1.

Stabæk åpnet nok best på Nadderud, men etter kort tid var Ranheim det førende laget. Eurosports reporter var langt fra enig med meg i det. For henne var det Stabæk fra start til dommerens fløyte blåste for kampslutt. Hun om det! Jeg skal være enig i at Ranheim slet med å få spillet til å gli de første minuttene, men når kampen virkelig var i gang så var det Ranheim som førte an.

Kristoffer snappet ballen

Kun kort tid etter at Stabæk hadde spolert en stor sjanse snappet Kristoffer ballen på høyrekanten. Han slo et langt innlegg i retning Lillebo som var plassert like utenfor Stabæks 5-meter. Lillebo klarte å nikke ballen ned til Mads Reginiussen som satte den i mål til ellevill jubel fra de mange Ranheim-supporterne som hadde tatt turen ned til Bekkestua.

Så kom Ivar Furu med en helt unødvendig manøver

Et lite femminutt etter at Mads hadde ført oss i ledelsen klønet Ivar det til med en løs heading mot Even Barli. En lynrask Franck Boli snek seg forbi Ivar som svarte med å nærmest overfalle den målfarlige Stabækspissen. Kanskje startet forseelsen utenfor 16 meteren, men dommeren blåste da Boli falt overende. Som siste forsvarer ble det et nytt gult kort som ble til rødt og straffe.

Boli tok selv straffen og i mål til 1-1.

Ranheim sjokkerte

Med 10 mann på banen virket det helt umulig å få med poeng hjem. Mads Reginiussen ville det annerledes. Etter at Ranheimslaget ble presset voldsomt tilbake fikk Mads ballen rundt 20 meter fra Stabæks mål. Han sendte av en suser og det sto 1-2. Ranheim hadde etter dette god kontroll og det så faktisk ut for at de skulle styre kampen inn til seier

Jeg merket meg at Oddsen var oppe i 10,45 for Stabækseier 8 minutter før full tid! Etter 83 minutter fikk Stabæk redusert til 2-2 og igjen var det Franck Boli som sørget for scoringen. Vel, vel, - 1 poeng fra Nadderud med 10 mann i over en omgang var da svært bra?

2 minutter før full tid rotet vi til en ny corner for Stabæk. Den ble slått inn fra høyre foran Evens mål. Her raget Keita over de andre og stanget inn 3-2 til Stabæk. Barli var på ballen, men klarte dessverre ikke å hindre scoring.

I stedet for å innkassere 6 poeng på de to siste kampene endte det med 1 poeng hjemme mot Strømsgodset. Vi ligger fortsatt på 5. plass og er bare fem poeng bak Molde