A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

svein maalen

Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag!

Dere får ha meg noe unnskyldt når jeg skrur tiden tilbake til søndag 26. august. Sammen med min kone og 10 andre befant vi oss på cruise i Adriaterhavet og hadde det nøyaktig som fortjent. I reisefølget var det Rosenborg-supportere, Kristiansund-supportere og selvfølgelig Ranheim-supportere. De fleste av oss var uten dekning både på mobil og nett. Dermed var vi avskåret fra å få høre hvordan det gikk med våre lag i kampene. Da dukket Kristiansunds Jostein opp (en i reisefølget). Han kom med denne gledelige beskjeden: RBK hadde slått Strømsgodset 4-3, Kristiansund hadde slått Sarpsborg 08 i Sarpsborg (1-2) og Ranheim hadde klart det kunststykket å slå Molde på «Røkkeløkka» med 3-2. Gjett om de andre på skipet fikk merke at det hadde skjedd noe?

Nå står vi foran et oppgjør med laget fra Kristiansund med vår egen Torgil Gjertsen i troppen. Både Ranheim og Kristiansund ser ut til å klare seg i Eliteserien med hhv. 35 og 31 poeng. De fire lagene som er mest utsatt, Strømsgodset, Stabæk, Start med 23 poeng og Lillestrøm på nedrykksplass har bokført 22. Det er imidlertid 7 serierunder igjen og 21 poeng skal det kjempes om. Teoretisk er det faktisk mulig at ett eller flere av disse lagene kan komme opp på godt over 30 poeng.

Kampen mot KBK er viktig

Søndagens kamp er viktig! Ranheim kjemper om en best mulig plassering på tabellen og det samme gjør nok også KBK. Vi har vært best gjennom sesongen og bør kunne vise KBK at vi er bedre enn dem på søndag også.

I mai-kampen mot KBK i Kristiansund klarte vi en sterk borteseier. 1-3, og 3 fortjente poeng kunne vi reise hjem med. Det skulle ikke være noen grunn for at vi er dårligere nå? Vi har riktignok gått på et par blemmer i de to siste kampene, men nå er disse resultatene tilbakelagt og vi satser på 3 poeng. Klarer vi det følger vi godt med Haugesund og Molde.

En Rosenborg-seier i Molde vil være kjærkomment for oss. Det samme vil en Bodø/Glimt-seier i Haugesund være. Bodø/Glimt har mye å kjempe for slik at de slipper å havne i noen nedrykksstrid.

Møt opp

Jeg må fortsatt få gi uttrykk for min bekymring for publikumsoppmøtet til Ranheims kamper. Skulle ikke vi klare å fylle tribunene på Extra Arena? Skulle ikke vi kunne vise Svein Maalen, Mads Reginiussen, Michael Karlsen og de andre at vi setter pris på det de står for og det de gjør?

Etter min oppfatning er det helt uforståelig at vi ikke klarer å fylle tribunene. Er det bare oppgjørene med Rosenborg og Brann som får oss til å komme?

Nå på søndag tar vi turen til Extra Arena. Alle Eliteserielag har en 12.-mann. Ranheim har det ikke! Her må vi skjerpe oss alle sammen.