A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2316

I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede.

Rundt 400 av Kristiansund BKs Ugler kommer til ettermiddagens kamp mot Ranheim. Vi tok turen innom Romantica som for anledningen var bestilt for de tilreisende supportere fra «Ballsund». Ikke alle var kommet da vi stakk hodet inn, men mange nok til at stemningen foran kveldens kamp var på oppadgående. – Her vil dere ikke oppleve noen hatsk stemning på bortetribunen under kampen, sier Arne, - Vi liker faktisk Ranheim veldig godt og er imponert over lagets prestasjoner i år. Alle hadde dømt dem nord og ned, vi i Uglan inkludert, men dette tipset har laget gjort til skamme.

Vi kjørte i går
Jeg satt meg ned sammen med fem supportere på hjørnebordet lengst inne på podiet. Det var rimelig mørkt i kroken, men det la ikke noe demper på stemningen. Øl og brus var allerede kommet på bordet, nå ventet de på maten. Sigrid forteller at de kom allerede i går. – Vi var en tur på byen i går kveld og var innlosjert på Royal Garden. Litt flott må vi ha det når vi får ta del i en Eliteseriekamp så nært hjembyen. Nå gleder vi oss til de timene vi skal ha her og kampen spesielt, sier hun. Jan Ivar slår fast at dette ikke er noen «hatkamp». – Vi liker faktisk Ranheim godt og er veldig imponert over lagets prestasjoner så langt i årets serie. Våre relasjoner til Ranheim er gode og jeg tror vi får se en tett og jevn kamp i kveld. Jeg må allikevel få si at vi vinner 4-0, sier han med et noe usikkert smil om munnen. Jonny retter han straks inn ved å si: - vi vinner 2-1.

- Etter kampen blir det slik at vi kjører rett hjem. Det er jo arbeidsdag allerede i morgen, sier Jannicke. – Nå blir det mat og et par halvlitere så er det på med supporterutstyret og gå over til banen. Det er jo helt perfekt med en supporterpub like ved banen, slår hun fast.

Savner ikke Bamba
IMG 2318

"Byens Helt" - "Fesk og Potet" pryder supportersjefene til Arne, Frank og Tom Erik. De tror på en god kamp og seier til KBK. Tar de feil?

Jeg flytter meg bort til et annet bord som er fylt opp med «Ugler». Her finner jeg Arne, Frank, Tom Erik og Lasse. De forteller at de ofte er med laget på dets bortekamper. Vi drar til kampene mot Rosenborg, Molde, Ranheim, Brann og Vålerenga. – I høst vil mange av oss ta med kampen på Lillestrøm, sier Arne. Frank gjentar det jeg fikk høre av de andre, - Vi er glad i Ranheim. Det er rett og slett artig med Ranheim i år. Jeg husker godt at de slo oss hele 4-1 i Kristiansund i vår, men det skal vi nok hevne i dag, slår han fast.

Jeg spør forsiktig om de ikke savner målmaskinen Bamba? Det går et samstemt NEI rundt bordet. Guttene er enige om at Bamba ble kanskje for «stor» for laget og passet etter hvert ikke så godt inn?

Torgil har fått egen sang når han scorer
- Så er vi jo veldig takknemlig for at Torgil Gjertsen ble KBK-spiller. Han er god og viktig for oss. Populær er han også. Det ligger mye Ranheim-sjel i den fyren, sier Frank. – Torgil har også fått en egen sang hos oss. Nå han scorer legger han høyre hånd på hjertet og vi reiser oss på tribunen og synger «Torgil-sangen», fortsetter han.

Guttene reiser seg og synger om Torgil uten at jeg får med meg hele teksten. Noe oppfatter jeg; «Torgil Gjertsen kom fra Ranheim, han score mål og alle forsvareran dæm e redd....

Jeg tar med meg tipsene fra dette bordet også; 1-2 fra Lasse, 0-2 fra Arne, 0-1 fra Frank og 0-3 fra Tom Erik. De spør meg om hva jeg tror? Svaret mitt er: - Dere tar alle feil! God kamp! Jeg håper mange hjemmesupportere også blir å se på banen. Vi må gi Uglan kamp når det gjelder tribunelyd!