A+ A A-

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen

«Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både blant fotballinteresserte og befolkningen for øvrig. Jeg sier som jeg har sagt før; - det er nesten for godt til å være sant. Vi er veldig ydmyke og setter stor pris på at folk der ute liker oss og opplever at vi skaper den gode følelsen gjennom å gjøre det vi sier. 

Ranheim er i NFFs «grønn sone»
NFF
I går ble også resultatene fra lisensrapporteringen per 30.6 kommunisert offisielt fra NFF. Vi er nå i grønn sone som en av fire klubber i Eliteserien. Dette er første gang for Ranheim, og nå har vi lagt lista for hvor vi skal være i tiden fremover.  

Det ble også offentliggjort en sak som forteller om antall kamper med lokale spillere for hver klubb (+ sak). Dette er ingen konkurranse og således heller ingen overraskelse at vi - fordi vi er den klubben vi er – befinner oss på topp med 251 kamper med lokale spillere. Nærmest kommer Odd med 153 kamper. 

Det er mange som mener mye om hvordan norsk fotball skal bli bedre. Lengde på sesong, antall lag, akademiklassifisering osv. Min overskrift vil være at dersom flere lokale/norske spillere får flere kamper på høyere nivå vil det bli bedre norske fotballspillere. Vi får i tillegg flere klubber som får et sterkere forhold til sin by eller sted og i sterkere grad vil tåle svingninger på resultater. Vi i Trøndelag og her på Ranheim er i tillegg heldige som har et lokomotiv i RBK som jakter Europa. Det gjør det mulig for Ranheim å ta en posisjon i andre enden og være et senter for lokale spillere.

Om læring fra Odd-kampen
Vi fikk ikke med oss noe fra Skien sist helg. Vi var gode i 1.omgang og burde ledet. I 2. omgang var Odd det klart det beste laget. Vi har ikke tid til å sørge i Ranheim, vi må bare forbedre oss. Litt skuffelse rett etter kamp, men så må vi virke positivt på hverandre.

I garderoben og på trening denne uka har det ikke handlet om å fordele skyld eller økt stressfaktoren om at vi nå «må vinne» neste kamp. Tvert i mot har det handlet om å identifisere hva vi kan lære av kampen mot Odd. For eksempel var læringen fra de de siste ti minuttene mot Strømsgodset om hvordan vi skal håndtere et innspurtspill med ledelse, meget nyttig da vi kom i samme situasjon mot Kristiansund her hjemme i forrige kamp, - og klarte det!

Hva om vi blir utsatt for en dominant motstander?
svein maalen

Vi vet ikke om Bodø/Glimt vil bli noen dominant motstander på søndag, men Svein har sikkert resepten klar!

Denne uka har det handlet om hva det er vi kan gjøre dersom en motstander får et dominant overtak. Som Odd gjorde umiddelbart etter pause forrige helg. Skal vi bare male på med vårt eget spill selv om det kladder, - eller i en periode løse opp og gjøre det enklere? Konklusjonen fra Odd-kampen er at et dominant overtak fra motstanderen og opplevelsen av at vi ikke kommer oss inn i kampen igjen med vårt eget spill, krever en korrigering av eget spill under kamp.

Konkret gå bort fra forsøk på spill bakfra med korte pasninger til en periode med et spill med lavere risiko. Lengre pasninger som tvinger motstanderen til å løpe hjemover, som gir oss muligheten til å sette et høyere press for å gjenvinne ball og DERETTER få kampen inn i et spor som gir oss muligheten igjen til å spille vårt spill. Et «innspurtspill» tidligere i kampen, altså. Der kan vi forbedre nå! Det tar vi med oss inn i neste kamp vi kjenner på den samme følelsen. Etter min mening har Svein & trenerteamet igjen vært formidable i inngangen til prestasjonsforbedring.