A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF

Krostoffer 1

Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to?

Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer Løkbergs siste hjemmekamp før han drar til Bergen og Brann. Det er egentlig grunn nok til å møte fram på Extra Arena til kampstart klokka 18.00. Ellers har kampen mye i seg. Vi må hevne det sviende 4-0 tapet fra vårt besøk i Tromsø, vi må holde Odd bak oss på tabellen og vi må gjenskape det gode kant- og overgangsspillet som laget var så dyktige på i vår. Et skår i gleden før kampen er at Michael Karlsen vil være ute i de to siste kampene pga. skade. Vi får håpe at Helmersen lykkes i sin spissrolle og at laget fungerer som Svein Maalen har lagt opp til.

Spennende serieinnspurt

I toppen kjemper Rosenborg og Brann og seriegullet. RBK trenger bare et uavgjort resultat i Start (om Brann ikke vinner sine to siste kamper med kalassifre) for å bli seriemester 2018. Med tap og seier for Brann har vi kampen om gullet helt inn.

Brann skal møte Kristiansund borte i helga. Det kan bli tøft nok for bergenserne. KBK har vist styrke, har passert Ranheim TF på tabellen og vil nok gjøre det de kan for å beholde 5.plassen. Ranheim ligger på en utrolig sterk 6.plass med 40 poeng. Bak oss kommer et Odd-lag som sikkert har stor lyst til å passere oss på tabellen. Odd spiller hjemme mot et Stabæk-lag som så absolutt trenger poengene for å ha et håp om å unngå nedrykk.

Det er opp til Ranheim TF selv å avgjøre sin gode plassering. Med seier mot Tromsø og Vålerenga i sesongens siste kamp, er vi sikker på å holde 6.plassen. Vi kan også klare 5.plassen om KBK skulle snuble i innspurten. Vi må ha 6 poeng på de to siste kampene for i det hele tatt å klare en suveren 5. plass.

Tromsø er ikke et godt bortelag

Tromsø har så langt i sesongen kun vunnet 3 bortekamper. 1 kamp har endt uavgjort og hele 10 kamper er tapt. Noe målmaskin har laget heller ikke vært i bortekampene. På de 14 bortekampene som er spilt har det scoret fattige 13 mål og sluppet inn 28. Det kan være noe for Mads, «Løken», Witry og Tønne å sørge for at Tromsøs innslupne måt på bortebane passerer 30?

Ranheim TF har kun 2 tap på hjemmebane. Det var de to topplagene som påførte laget disse. Fire ganger har vi spilt uavgjort og 8 ganger har laget innkassert 3 poeng på Extra Arena. 28 av våre 40 poeng er innkassert hjemme! Vi går for vår 9. seier.

Farvel til Kristoffer

Det er nesten ufattelig at Kristoffer går til Brann og Bergen. Jeg ser godt at våre gode spillere har lyst på utfordringer, da gjerne også i Bergen. Men «Løken» skal vite at han blir savnet av oss på tribunene. Vi er ikke redd for at laget blir svekket når Kristoffer drar. Som alltid kommer det en ny, sulten gutt inn og overtar hans plass på laget. Vår frykt er at livet i garderoben og «piskingen» for å få fram spillehumøret kan lide. Jeg føler meg allikevel sikker på at vi kommer til å se Kristoffer i Ranheimsdrakt igjen, han kler selvfølgelig ikke Brann-drakten! Vi ønsker han lykke til og takker for den flotte sesongen han har levert med Ranheim TF.

Hva sier så Frank?

Kristoffer 2

Hvem tar nå ansvaret for garderoben?

Jeg har tillatt meg å sakse noen ord fra Franks melding til oss sponsorer og samarbeidspartnere: - «Mot Tromsø spiller en av våre beste menn sin foreløpige siste hjemmekamp på Extra Arena. Kristoffer Løkberg tar en tur ned til Bergen og Brann etter jul. Men han kommer tilbake. Kristoffer er for meg den ultimate Ranheim-spiller på og utenfor banen. Det betyr ikke at han er uerstattelig, tvert imot gir det alltid muligheter for andre til å fylle rollen i garderoben og utvikle den videre på banen. Jeg sa i januar til noen andre klubber at de måtte følge med Løkberg i årets sesong. De hadde knapt nok hørt navnet. Jeg sa litt på fleip at han nok ikke er blant ligaens 100 beste spillere, men han kommer til å bli blant ligaens ti største profiler. Jeg traff på den første og bommet på den andre. For ikke bare har Kristoffer fortsatt med sin dedikasjon for hele klubben, han har også markert seg kraftig på banen. Det gjør meg stolt og glad å få være med og oppleve at sånne som Kristoffer tar nye steg.

Det blir som med barna dine. Du kan gjerne si hva de skal gjøre, men læringen ligger i å velge selv, erfare og lære. For meg er det selvfølgelig at Kristoffer skal ha 10 år til i Ranheim. Han må bare ut å kjenne litt på hvordan det er et annet sted først. Jeg har jobbet med norske toppfotballspillere siden 2010. Det har blitt noen hundre spillere jeg har kommet tett på. Men helt der oppe plasserer jeg Kristoffer Løkberg. Norsk fotball blir bedre med slike mennesker!

Vi i Ranheimsavisa slutter oss helhjertet til godordene Frank gir «Løken». Vi sees på kamp og tar et foreløpig farvel med Kristoffer Løkberg, samtidig som vi heier laget fram til seier mot Tromsø.