A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK

Mateo Lopez 1

Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF.

Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere, italienere eller personer fra andre land. Det jeg har noe imot, men som jeg ikke har innflytelse på, er at Ranheim Toppfotball kan gå imot sin suksessoppskrift fra sitt første år i Eliteserien og den fanen de har holdt høyt i 2018. Ranheim TF skal være en utviklingsarena for unge trønderske spillere. I dette har vi selvfølgelig inkludert Altaværingen Mads Reginiussen. Han har vært trønder i mange år og var med når formuleringen ble lagt. Om den sportslige, og administrative ledelsen i klubben velger å tegne kontrakt med Levangers spanske Adria Mateo Lopez, så kaster vi vrak på det sterkeste varemerke vi har, det varemerke som har gjort laget elsket over hele landet! (nye opplysninger om Mateo Lopez spill for LFK ble i dag gitt av Kjell Anders Sand).

Vi har toppet omdømme- og «liker»-barometeret i flere måneder

Det er ingen av oss som forundres over det. Laget har spilt god fotball og har klart seg bedre enn det alle andre enn oss på Ranheim forventet. Ranheim tok en knallgod 7. plass foran lag som Lillestrøm, Tromsø og Strømsgodset. Selvfølgelig var både god fotball og resultatene med som grunnlag for barometrene. Men aller fremst sto nok «et lag av unge trønderske talenter». Ranheim var det eneste av Eliteserielagene som utelukkende hadde lokale spiller inkl. Mads! Laget viste hele landet at det nytter å satse lokalt. Vi har ikke behov for å kjøpe utenlandske spillere!

At Ranheim har vært et lag med lokal forankring og med lokale spillere har gjort laget elsket over hele landet. Mang en gang har vi hørt supportere fra andre lag som har gjestet oss: - Vi kan godt tape for Ranheim, men vi ønsker ikke å tape for Rosenborg!

Gjestesupporterne har blitt godt mottatt på Ranheim. Forza har vært dyktig, men også ranheimsfolk generelt har vært romslige og imøtekommende.

Hvem er Adria Mateo Lopez?

Mateo Lopez 2

Lopez i kamp mot Mjøndalen på Moan.

Jeg vet ikke mer om Adria Mateo Lopez enn det jeg kan finne ut av ulike sider på nettet, bl.a. Levanger FKs sider. Han er født 16.03.1995 og er således 23 år gammel. En fin alder for et fotballtalent. Han er midtbanespiller og har spilt for Levanger siden juli 2014. Han var da med på å sikre opprykket til OBOS-ligaen. Kontrakten han har med LFK løper ut 31.12.2018. Han har spilt for Levanger i 4 sesonger og har på denne tiden scoret 7 mål. Fem av dem kom i 2015, de to andre i hvert av årene 2017 og 2018. Nå er han kontraktløs og ser etter en ny klubb.

Lopez har spansk pass og avsluttet sin foreløpig karriere i Spania i juli 2015. Der spilte han for CF Damm Youth til 2014. Oppholdet hans i Norge har til nå vart i knappe 4 år. Han er langt fra noen ung trøndersk fotballspiller. Det snev av trønder som finnes i Lopez er knappe 4 år på Levanger. Ikke noe vondt sagt om Lopez, men trønder er han ikke! Etter mitt syn bør han være totalt uaktuell for Ranheim.

Farlig å kaste vrak på suksessoppskrift

Ranheimsavisa har flere ganger uttrykt begeistring for Frank, Svein og de andres lokale satsing på spillere og deres nøkternhet i pengebruk. Det vil vi fortsette med så lenge de holder seg på matta. Ved å hente Lopez vraker vi det Ranheim TF er blitt kjent for, elsket for, - og fått så god omtale av alle for. Vi tror også den lokale satsingen, samarbeidet med Rosenborg og den tiltrekningskraft Ranheim nå har på unge trønderske spillere var suksessoppskriften i 2018 og vil være det framover. Rosenborg BK var slik i 1960-åra, nærmere bestemt; de hadde et mer lokalt opptaksområde på Møllenberg og Rosenborg. Det holdt bl.a. til å bli cupmester 2 ganger på 60-tallet.

Gjennom hele 1970-tallet og store deler av 1980-tallet besto Rosenborg stort sett av trøndere og trønderske Bodøværinger. I denne perioden tok de også serie- og cupmesterskap. Om jeg husker riktig var Rade Prica den første utlending som kom til RBK i 2009. Da hadde klubben vært i toppen av norsk fotball i over 30 år.

Jeg frykter at det blir en voldsom nedtur for klubben om man nå velger bort den linja som er ført fram til nå. Ett år i Eliteserien med en god plassering som resultat, kan ikke gi oss lov til å miste hodet. Noen sponsorer/samarbeidspartnere som knytter seg opp til den lokale tilhørigheten vil kanskje forlate oss? Vår attraktivitet for unge trønderske fotballspillere vil kanskje avta? Lagets enorme popularitet i Norge vil avta? Jeg tror også at resultatet vi oppnådde i 2018 ikke gjenskapes om vi går bort fra våre suksessoppskrifter.

Om valget blir Lopez, hvem blir da den neste? Blir Bamba, Pellegrino, Amin Askar og Mikkel Agger de neste?