A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                   foto: NSF

AIR RAW

Møt opp til folkefest i Granåsen. Det bli spenning til siste slutt.

RAW AIR er en hoppfest som arrangeres i Oslo, på Lillehammer og i Trondheim. Det er en individuell hoppkonkurranse hvor hoppernes sammenlagtresultat teller for å bli vinner i 2019. Konkurransen er nå både for herrer og kvinner, og Norge har topputøvere blant begge kjønn. Til Trondheim kommer «hoppsirkuset» til Granåsen etter å ha konkurrert i Holmenkollen og Lysgårdsbakken på Lillehammer. Før konkurransen i Granåsen leder Maren Lundby i klassen for kvinner og Robert Johansen i herreklassen. Det bruker å bli en gedigen folkefest i Granåsen under de årlige RAW AIR-konkurransene. Med norsk ledelse i begge klassene ligger det godt an for en ny folkefest!

Verdens tøffeste hoppturnering

Både arrangørene og hopperne benevner RAW AIR som verdens tøffeste hoppturnering. Den rangeres faktisk foran den tysk/østerrikske hoppuke. Hvorfor er jeg ikke sikker på, men kanskje er det for at dette er en turnering uten hviledager, den foregår bare i store bakker og at jentene er med?

Flere skoleklasser har allerede meldt sin ankomst til Granåsen. Noen av elevene fra Tora Storm skal til og med være funksjonærer og medieressurser under hoppernes besøk i Trondheim.

Billettpriser og program

Billettprisene for å se hele verdenseliten av hoppere er overkommelige. For naturtribune er prisen kr. 200,- og kr. 300,- på tribuneplass. Barn under 14 år kjøper barnebillett til kr. 50,-. Denne billetten gjelder på begge tribunene. Billetten gjelder for begge dagene, onsdag 13. og torsdag 14. mars.

Programmet i dag (onsdag) er som følger:

15.30           Offisiell trening for herrer

17.40           RAW AIR åpning med kvalifisering for herrer

18.50           Offisiell trening for kvinner

20.30           RAW AIR åpning med kvalifisering for kvinner

Programmet for torsdag:

13.00           Prøveomgang RAW AIR kvinner

14.00           1. omgang RAW AIR kvinner

15.00           Finaleomgang RAW AIR kvinner

15.45           Blomsterseremoni kvinner

16.00           Prøveomgang RAW AIR herrer

17.00           1. omgang RAW AIR herrer

18.00           Finaleomgang RAW AIR herrer

18.45           Blomsterseremoni herrer

Mat å få kjøpt i anlegget

I år som i fjor blir det mulig å få kjøpt deilig mat i anlegget. Kjente trønderske aktører som Una Autopizzeria (som vi tidvis har besøk av på Overvik) og Kompis stiller med sine foodtrucks. Det gjør det mulig for dere å ta middagen i bakken. Velkommen til hyggelige dager i Granåsen sammen med verdens beste hoppere!