A+ A A-

av: Kjell Arntzen      foto: Jon-Arne Kambuås

Troms

Slik så det ut under store deler av kveldens kamp mot Tromsø

Jeg mener å ha lært det mange ganger i mitt liv med og uten fotball. På overtid skal ikke bortelaget sikre seg alle poengene. Det skjedde i vinterværet på Extra Arena i kveld foran vel 1.600 tilskuere på tribunen. I bortesvingen var det samlet rundt 80 Tromsø-supportere som jublet hemningsløst da dommeren blåste av kampen for full tid.

Det ble en vinterkrig

I første omgang lavet snøen ned som det skulle være først på januar. Mange på tribunen tenkte; Klar fordel bortelaget som normalt spiller vårsesongen på en snødekket Alfheim. Kampens innledning tydet ikke på det. Våre gutter tok tak i spillet dog uten å overbevise eller være totalt overlegne. Et visst trykk hadde de på en snødekket bane, men det gikk litt i hytt og vær.

Dommeren var etter det første kvarteret nødt til å blåse av kampen. Det var umulig for han, linjedommerne, spillerne og vi som satt på tribunen og hutret, å se hvor strekene var. Brøytemannskapet måtte ut med sine koster for å finne fram mållinja, sekstenmeteren og sidelinjene. Tre minutter senere blåste dommer Kjensli kampen i gang igjen.

Det gikk bare et par-tre minutter før Ranheims nye yndling, Adrian Mata Lopez, fikk ballen like utenfor Tromsøs 16 meter. Lopez fyrte av og ballen gikk i mål til vill jubel fra tribunene. Det var langt fra noe knallskudd, men var innom en Tromsøspiller underveis og rullet videre sakte inn ved høyre stolpe. Stakkars Kongshavn i Tromsø-buret befant seg ved motsatt stolpe.

Avblåst for snørydding

Et par minutter etter at Lopez hadde gitt Ranheim en fortjent ledelse blåste dommeren av kampen og beordret lagene til garderoben. Denne ekstra pausen ble på 15 minutter og Terje Walther i speakerbua fant fram både «Snowflakes» og Too Far Gones «Han har kjøpt seg ny traktor». Helt på Ranheim-vis og publikum sang med mens traktorene gjorde sin ryddejobb på gressmatta.

Etter ca. 15 minutter kom lagene igjen på banen for å fullføre omgangen. Det så ut som om Ranheim ikke taklet å spille sitt innøvde spill med god ballbesittelse og presise kombinasjoner mellom leddene. Vi ledet 1-0 ved pause og hadde god tro på at poengene skulle bli igjen på Ranheim.

2. omgang

Ranheim hadde en kjempesjanse til å avgjøre kampen etter en perfekt overgang på høyre side. Det ble satt stor fart, og inne foran mål sto både Erik Tønne og Michael Karlsen klare for å sette ballen i mål. Det var Micke som fikk sjansen, men et løst skudd midt på Tromsøs keeper satte ikke fyr på tribunen!

I stedet var det Daniel Berntsen som kom seg ned til dødlinjen og la ut til en umarkert Mikal Ingebrigtsen som satte ballen i mål. Det var nå gått 70 minutter. Så skjedde det vi ikke trodde var mulig i denne åpningskampen; 2 minutter på overtid slapp Valakari til innenfor vår 16 meter og han fastsatte sluttresultatet til 1-2. Det var mange skuffede tilskuere som forlot Extra Arena denne vinterkvelden.

Skal vi framheven noen på kveldens Ranheimslag måtte det bli spiller med trøye nummer 23, Andria Mateo Lopez. Så lenge han var på banen var det mer fasong over laget enn det deet ble de siste minuttene. Også Aleksander Foosnes skal få godkjent.