A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen               foto: Jens G. Haseth

Overvik corner

Forventingsfulle gjester på Overvik Corner før kveldens kamp

Det lå en forventning i luften da vi inntok våre plasser på «Overvik Corner» før dagens kamp mot Viking. Selv kunne jeg ikke registrere en av pubgjestene som trodde på at Viking skulle klare å ta med seg poeng hjem til Stavanger. Til det var Jeffes «Stolt av Ranheim», supportersangen istemt så kraftig at både stemningen og det «å ha trua på dæ», måtte smitte Ranheimslaget i garderoben. Det var 1.950 tilskuere på tribunene, en gradestokk som tidvis viste 28 plussgrader og et publikum i sommerklær, alt dette satte en vakker ramme rundt kampen.

Ranheim i føringen

Det var ikke gått mer enn 9 minutter før jubelen steg til værs fra tribunen. I været gikk skjerf, program og capser. 1-0 ble kontant satt inn av Mads Reginiussen. Det var det som kunne noteres av scoringer i 1. omgang, en jevn omgang der lagene følte på hverandre. Jeg mener Ranheim var det førende laget, men ikke veldig mye bedre enn Viking.

2. omgang ble et fyrverkeri

Jeg kan ikke underslå at det var en nervøs stemning på VIP-tribunen i pausen. Vi var kanskje så fokusert på alle de poengene som Ranheim hadde tapt i sluttminuttene på sesongens første kamper? En ting var sikkert, ingen tok det for gitt at alle poengene ble igjen på Ranheim.

Etter 52 minutter skjedde det noen av oss hadde fryktet. 1-0 ble til 1-1 og nervene på oss tribuneslitere kjentes. Det tok imidlertid ikke mer enn 2 minutter før Ola Solbakken sendte ballen i mål bak Vikings keeper og det sto 2-1. Vi kunne puste ut for en stund.

Så var det vel en noe klønete inngripen Even Barli hadde på et Viking-angrep. Angrepet var farlig nok, men burde vel egentlig ikke endt med et idømt straffespark? Even er tilgitt, for er det en spiller som har sørget for poeng til Ranheim TF i lang tid, så er det Even. Det var gått 65 minutter og Vikings straffetaker gjorde ingen feil og det sto 2-2.

Kampen åpnet seg

Etter denne scoringen åpnet kampen seg fullstendig. Viking gikk for sitt tredje mål og seier. Det etterlot seg store rom i Vikingforsvaret som Ranheim utnyttet til fulle. Glemt var alle poengtapene på slutten av en kamp. Nå var det å kjøre på og sikre sesongens første hjemmeseier. Så fikk Ranheim et soleklart frispart like utenfor Vikings 16-meter, akkurat i leget for skuddfoten til Øyvind Storflor. Følelsen av at dette kom til å føre Ranheim i ledelsen kjente jeg i kroppen, så jeg tillot med å si til de rundt meg på tribunen: - Øyvind setter denne utakbart i mål! Det var 15 minutter pluss tillegg igjen da Øyvind plasserte ballen i krysset og det sto 3-2.

Viking ble nærmest desperate og kjørte alle man fram i angrep. Det utnyttet Michael Karlsen i det 90. minutt og det var 5-2. Så 3 minutter på overtid sendte Ola Solbakken ballen mot Vikings mål, et mål keeperen hadde forlatt for å være med i angrep. Det sto 5-2!

Det ble en morsom kamp med mange mål og en fortjent 3-poenger til Ranheim. Hele laget skal ha sin del av æren for det. Skal jeg si noe om hvem på hjemmelaget som var de beste; så faller valget på Ola Solbakken og Øyvind Storflor. Det var også svært oppmuntrende å se at Mads Reginiussen viste stigende form i dette oppgjøret. Nå gleder vi oss til fortsettelsen!