A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                           

En enkelt fotballkamp kan gjøre vondt, - uendelig vondt! Det gjorde det i kveld etter å ha levert et tips på 6-1 til Ranheim som ble til 1-5 for Vålerenga. Et middels lag som et Ranheimslag skulle klare å hamle opp med på Extra Arena. Så var det så langt unna som det gikk an å komme. Etter en første omgang med Oslo-laget klart i føringen de første 30 minuttene så det ut som om Ranheim skulle komme bedre med, og vi satt med en sterkere følelse av dette skulle gå veien.

0-0 til pause

Det er synd å si at det var noen sjanser å snakke om i 1. omgang. Selv uten nevneverdige farligheter foran målene vil jeg nok hevde at Vålerenga hadde et solid overtak i de første 30-35 minuttene. Med godvilje sier jeg at Ranheim var de som sto for minst mager underholdning i de siste ti. Et forslitt uttrykk som at det kunne vært omvendt er verd å bruke for det var dørgelig tamt.

Så smalt det fra Matthias

Matthias Vilhjàlmsson, med tidligere bosted i Ranheimsveien, en god islandsk fotballspiller og tidligere en habil RBK-spiss, innledet 2. omgang på den verst tenkelige måten for oss hjemmefans.  Vi skulle få oppleve en omgang som var den verste Ranheim har spilt i årets serie. Knappe 10 minutter var gått av omgangen før den første ballen lå i buret bak Even Barli. To minutter senere dukket Vålerengas Deyver Vega opp og økte til 0-2.

Så fikk vi en straffe som Michael Karlsen satte kontant i mål. Vi øynet en ny sjanse. Den sjansen kom aldri. Et sjeldent tafatt Ranheimslag fullførte omgangen til langt under pari.

Kniven ble stukket i oss, - og vridd om!

Det tallrike oppmøtet av Klan-medlemmer på bortetribunen startet å synge en mengde antall vers med: «Alle trønderfotballag i 1. divisjon, alle trønderlag i 1. divisjon osv.» Det lød kraftigere enn Forzas spede forsøk på å ildne opp våre gutter.

Jeg innrømmer gjerne at mine tanker ble vridd mot at både Rosenborg BK og Ranheim TF blir å finne i OBOS-ligaen i 2020? Noe slikt vil både være ille og særs ydmykende. Det Vålerenga-laget som vi møtte på Extra Arena i kveld var ikke rare greiene! Ranheim hadde ballen mest, men sjelden eller aldri i farlig posisjoner. Det ble trilling fram og tilbake på midtbanen, spilt tilbake til Even og ganske så lite framover.

I følge statistikker fra Google gjennomførte Ranheim 484 pasninger hvorav ¾ gikk til medspiller.

Når så den gode Ejuke brukte de siste 10 minuttene til å plusse på mål nummer 4 og 5 hadde mange av de 1.950 publikummerne tatt fatt på hjemveien. Synd, men sant! Vi kommer nok sterkere tilbake, kanskje allerede mot Strømsgodset den 26.05.? Morsomt hadde det også vært å komme hjem fra Skien den 16. mai med poeng