A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv

Bendtner 2

Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI!

Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir fristet til noen ord om landets beste klubb siden 1970, er det fordi jeg både skjemmes og gremmes av klubbens handlinger. En ting var sparkingen av Kåre og Erik. Kanskje var det nødvendig slik situasjonen var, men på hvilken måte? Rosenborg BK blir aldri kvitt det stemplet de fikk som «en mangelfullt utviklet arbeidsgiver med null kompetanse på arbeidsmiljølov, folkeskikk og menneskebehandling». Dette fikk de trolig svi for da letingen etter nye trenere ble akutt. Alle de trenerne de hadde forestilt seg ville komme løpende sa NEI. Så fikk de overtalt fjerde- eller femtevalget fra Haugesund til å ta den utakknemlige jobben. Jeg skal ikke sin noe særlig galt om Hornland. Han trodde han kom til en klubb som var en mønsterklubb. Det var den dessverre ikke, noe han forsterker med å holde en skandinavisk fotballbegavelse, Nicklas Bendtner, på tribunen. I de siste kampene har han ikke vært i troppen, foretrukket langt bak Søderlund og Botheim. Som rimelig interessert i fotball kan jeg ikke fatte en slik disponering.

Prater ikke med Nicklas

Hva skal det bety at treneren eller den sportslige lederen, Stig Inge Bjørneby, ikke tar en seriøs og fordomsfri prat med spilleren som ble bejublet inn til klubben? Jeg nekter for at Nicklas Bendtner ikke kan hjelpe klubben bort fra nedrykksstreken.

Det jeg kan lese av landets aviser forteller med all tydelighet at de nevnte to og sannsynligvis også klubbens styre, vil ha Bendtner bort. Jeg har sågar sett at de vil «gi han bort gratis».

En human og god løsning er:

Jeg forutsetter at Bendtner fortsatt vil spille fotball. Det er for tidlig å gi seg i en alder av 31 år. Når spilleren har iboende kvaliteter som langt overstiger de fleste andre i Hornelands startelver, må han over til en annen klubb. Hva er da mer nærliggende enn at de prater med Bendtner og Ranheim TF om et utlån ut denne sesongen? Ranheim TF er iallefall istand til å håndtere slike saker på en skikkelig måte.

Et slikt utlån må gå på at han vederlagsfritt utlånes til Ranheim TF. I tillegg betaler Rosenborg BK differansen mellom normal Ranheimslønn og det Rosenborg betaler Bendtner i lønn.

For meg er det fullstendig uforståelig at Rosenborg BK med de tradisjoner, de tillitsvalgte og den administrasjonen de gjennom årene har hatt, kan handle slik de nå gjør! Jeg gremmes og skjemmes.

For Ranheim TF vil Bendtners inntreden mulig være en garanti for at vi berger det vanskelige andreåret i Eliteserien. Etter sesongen er Bendtner et avsluttet kapittel i Ranheims historie og vi fortsetter livet med et lag bestående av 95% unge og lovende trøndere!

Om Ranheim TF kan være behjelpelig med å berge det siste som er igjen av Rosenborgs anseelse og support for norske fotballfans hadde det vært en bragd av bydelslaget og en god gjerning for Eliteserien! Rosenborg fortjener bedre enn det de nå utsettes for!

Selvfølgelig er jeg forberedt på «et ramaskrik», «finger`n ned» og «forbannelse» fra Ranheims fotballeksperter, men det lever jeg godt med, Det dreier seg om respekt for enkeltmennesket, et ønske om gode tider for Ranheim og å gi en hjelpende hånd til et hovent og lite spenstig Rosenborgmiljø!

Ingen undervurdering av Ranheim-spillere

Ranheim TF viste nok en gang (i kampen mot Sarpsborg 08) at de har en tropp med utrolig gode spillere. Det er ikke noen nedvurdeirng av disse jeg er ute etter. Alle er glimrende, alle er en del av Ranheims famtid! Gjennom en hel sesong blir slitasjnen stor på enkeltspillere, det oppstår skader og andre uforutsette hendelser. Da kan det være godt å ha en rutinert ringrev i kulissene. Mest av alt handler dette om å "beskytte" Rosenborg mot seg selv og den personalbehandling de utøver. Jeg er fristet til å si at Rosenborg BK handler på grensen til begrepet "mobbing". Det er- og skal være et fremmedord på Ranheim og vi tar ansvar om det ønskes av vårt lag, vår klubb og det skadeskutte flaggskipet, RBK.