A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent. Ikke nok med det, seieren var ikke ett mål for stor. Vi så det i kampen mot Odd 16. mai, laget er på frammarsj og vil ikke være å skubbe seg på. Tapet mot Vålerenga er glemt og vi ser framover. Kjempemorsomt å se at «ungguttene», Torbjørn Heggem (20), Olaus Jair Skarsem (20) og Ivar Sollie Rønning (26) besitter det nivået som er i årets Eliteserie. Så har vi veteranene Mads Reginiussen (31), Erik Tønne (27) og Even Barli (27) som i hver kamp legger ned et kjempearbeid. Jeg gledes enormt når det går som det gikk i kveld. Sarpsborg ble utspilt av et meget godt Ranheimslag.

Første omgang var jevn

Selv om jeg hevder at 1. omgang var jevnspilt er det ikke til å legge skjul på at det var Ranheim TF som produserte det som var av sjanser og skudd. Jeg telte 1 skudd som ble fyrt av fra Sarpingene og 5 skudd fra våre. Vi vant 29 av duellene mens Sarpingene klarte å vinne kun 11. Ballinnehavet var jevnt fordelt. Kanskje med en liten overvekt for hjemmelaget, men det førte jo ikke til noe.

I omgangens siste ordinære spilleminutt

Erik Tønne tok ansvar i omgangens siste ordinære minutt og serverte en flott pasning til Ivar Sollie Rønning. Han banket ballen i bakken og rett i mål. Hans første scoring i Ranheimsdrakta, men sikkert ikke den siste. 0-1 og vi kunne lese sjokket som oppsto på tribunene. Jeg telte nok et par-tre sjanser for Ranheim før dommeren blåste for pause, men ingen av disse sjansene ble omsatt i tellende resultater.

Andre omgang med futt og fart

I andre omgang var Ranheim totalt overlegne. Etter rundt 10 minutter av omgangen kom Mads Reginiussen i god posisjon foran Sarpsborgs mål. Han skjøt behersket mellom bena på Sarpekeeperen og dermed 0-2. Det utløste stor jubel i Horgveien og sikkert også i klubbhuset?

I andre omgang var Ranheim totalt overlegne. Etter rundt 10 minutter av omgangen kom Mads Reginiussen i god posisjon foran Sarpsborgs mål. Han skjøt behersket mellom bena på Sarpekeeperen og dermed 0-2. Det utløste stor jubel i Horgveien og sikkert også i klubbhuset?

At Sheldon Bateau satte inn 1-2 etter 60 minutter var egentlig mot spillets gang, men storsinnet som vi er på en slik kveld var det OK. Redselen for at vi skulle miste poeng i denne kampen var fraværende!

Så kommer nok en unggutt, Olaus Jair Skarsem, og klinker ballen via høyre stolpe og i mål. Sarpsborg 08 var aldri i nærheten av å true en svært fortjent Ranheimseier. Nå tok vi steget opp til 10. plass, og på søndag står Strømsgodset klar på Extra Arena. Godset fikk også en opptur denne søndagen med en solid 3-1 seier over Tromsø.