A+ A A-

av. Kjell Arntzen

Det ble endelig en ny hjemmeseier til et tidvis godtspillende Ranheimslag. Det startet i kjent 2018-stil med raske kontringer og kantspill. Etter hvert ble vi litt feige og skulle berge de 3 poengene som Michael Karlsen la grunnlaget for etter 10 minutters spill. Et mønsterangrep endte med at Mads Reginiussen fikk lurt en stikker mot Mikke som sto klar inne i feltet. Mikke traff kontant og det sto 1-0. I denne situasjonen viste Mikke at han kan vise muskler når det trengs.

Solid første omgang av Ranheim

De fleste av de knapt 1.800 tilskuerne på tribunen var vel enige om at Ranheim gjorde en god første omgang. Dette selv om Strømsgodset kom bedre med etter hvert.

Før kampen ble Svein Maalen som vanlig intervjuet av Frank Lidahl foran lagets sponsorer og samarbeidspartnere. Her fortalte Svein at laget skulle være kyniske og dirkete i sitt spill, men beholde sin egen identitet. – Det handler om at vi har utviklet oss, fått mer smartness i gruppa og er blitt solide defensivt, sa Svein. – Samtidig vil jeg si at vi vil være mer tålmodige i valgene vi gjør når vi angriper. Vi har en stor og sterk tropp som kan matche de fleste lagene vi møter gjennom denne sesongen. Rosenborg er forbildet vårt, og vi er veldig inspirert av den fotballen de leverte tidligere. Våre spillere er dyrket i den måten å spille på, og det vil også i år være en suksessfaktor for oss.

Nær utligning

Strømsgodset var nær utligning i det 30. spilleminutt. Martin Rønning fikk et skikkelig godt treff på ballen fra langt hold, men heldigvis for oss så smalt det harde skuddet i tverrliggeren over hodet på Even Barli. Det var vel den eneste store sjansen bortelaget hadde i denne kampen.

Kjedelig andre omgang

Vi hadde forhåpninger om at Ranheim skulle gå på banen med en ny giv i 2.omgang. Slik ble det ikke. Tendenser til gode angrep ble skapt, men alle endte i tilbakespill til midtbanespillere, forsvarspillere og keeper. Det var direkte kjedelig og veldig ulikt Ranheim. Sveins ord om å være kynisk ble merkbart tydelig, men veldig kjedelig for oss som satt på tribunene. Det gledet imidlertid voldsomt med den andre 3-poengeren på eget gress og en fin 9. plass på tabellen.

Vi syns at Magnus Blakstad var lagets beste spiller denne gang, både som forsvarer og i angrep. Torbjørn Heggem gjorde også en god kamp. Vi likte ikke at lagets kaptein, Mads Reginiussen, måtte ut med en neseskade like før slutt. Håper skaden leges til neste kamp. Vi trenger Mads på laget i hver kamp som spilles.