A+ A A-

Tekst og foto: Sigbjørn Hoff

lesund logoRanheim Gutter 16 år (G16) spilte lørdag 1.juni NM-kamp mot Aalesund på Color Line Stadion. Ranheim G16 består av 53 blide og ivrige gutter med ankelsokker og hettegensere. En fin gjeng med gode fotballspillere, et godt miljø og flott kameratskap. I Trøndelag har vi 3 lag i 3 forskjellige divisjoner. Spillestilen er veldig «ranheimsk», med ballbesittende 4-3-3 og god garderobe. Hovedtrener er Stian Reinertsen.

Sjåfør Sondre har aldri kjørt et Ranheimslag som har tapt!

17 gutter tok turen til Ålesund. Selvfølgelig var det Nettbuss sin Ranheimsbuss som la i vei med trenere, foreldre og noen andre gutter på laget. Sjåfør Sondre har aldri kjørt et Ranheimlag som har tapt. Så dette lovet jo bra?

Motstander Aalesund har et godt lag. De spiller i nasjonal G16 liga og er ubeseiret i serien etter seire over Brann, Rosenborg, Molde, Tromsø og Bodø/Glimt. Ranheim G16 er også ubeseiret på 7 kamper i øverste divisjon i Trøndelag.

Jevn og tøff kamp

Selve kampen ble en jevn og tøff batalje med en dommertrio som la listen langt høyere enn i vår «hjemlige» liga. Aalesund tar ledelsen etter 27 minutter. Før dette har Ranheim hatt overtaket og blir nok i tillegg snytt for et straffespark. Dette føltes nok noe bittert for våre spillere.

Etter 33 minutter slår imidlertid Ranheim tilbake og setter utligningen. Dermed går lagene til pause med 1-1 etter en omgang der Ranheim - i siste halvdel av omgangen - nok var det beste laget. 

Vi hadde grepet om kampen

G162N

G 16-laget spilte en god kamp mot et godt lag. Bildet er tatt etter kampen og humøret er ikke helt på topp.

Pausepraten handlet om at vi hadde grepet på kampen. Det var et tent og offensiv Ranheimslag som entret banen etter hvilen. Vi bestemte oss for å ha en offensiv tilnærming til 2.omgang. Vi skal presse enda høyere!

Ett kvarter ut i en jevn 2.omgang får imidlertid Aalesund straffe og setter denne. 2-1 til Aalesund. Dermed havner vi bakpå og denne gangen makter vi ikke å komme tilbake til tross for store sjanser. Det ender med tap, men Ranheim gjør en super innsats og kan reise hjem med hevet hode. Aalesund-trenerne sa etter kampen at Ranheimlaget var et meget godt lag og så absolutt burde spilt i den nasjonale ligaen. Gøy å ta med seg hjem. Vi ønsker Ålesund lykke til videre! Jeg tar med meg; - Vi gir oss aldri! Forza Ranheim!