A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Alle fotballvenner gleder seg til torsdagens kamp mellom Ranheim og Rosenborg. Dette er vår egen El Clasico og gjerne større en Barcelona mot Real Madrid. Selvfølgelig er det utsolgt på Extra Arena til dette oppgjøret. Det betyr at vi blir nær 3.000 på tribunene! DDEs «Her blir det liv – RAI, RAI» passer godt for å beskrive den stemningen vi kommer til å få oppleve. Hvem vinner oppgjøret? Jeg er forpliktet til å tro (eller kanskje håpe?) at poengene går til hjemmelaget. Om du ikke har sikret deg billett til kampen vil du kunne følge den på TV.

Rosenborg er storebror

Rosenborg er og blir storebror her i Trondheim. Ranheim vil aldri kunne oppnå den suksess som RBK mer eller mindre har hatt siden 1960. Laget vant serien 13 ganger på rad fra 1992 til 2004, de kvalifiserte seg for spill i Champions League i perioden 1995 til 2007 (unntatt 2 ganger). RBK kan vise til 26 seriemesterskap, 12 NM-titler og hele 10 ganger har de vunnet både serie og cup her hjemme.

Ikke noe annet lag i Norge kan vise til maken, knapt noen i Europa heller. Nå skal lille Ranheim opp mot disse. Vi har slått dem tidligere i cupen og spilt uavgjort i Eliteserien på Lerkendal (2018), men vi vil alltid være underdogs mot landets fotballstolthet. Selv om det har gått trått for RBK denne sesongen, så vil de være å regne med når sluttstrek for sesongen settes.

Heldige Ranheim som ble valgt

I 2006 valgte Rosenborg Ranheim som samarbeidspartner i konkurranse med Strindheim og Byåsen om jeg ikke husker helt feil? Jeg våger den påstand at Ranheim ikke har vært i den posisjonen de er i 2019 om et av de andre lagene hadde blitt valgt!

Som Frank Lidahl sier: «Posisjonene til klubbene er krystallklare, den ene klubben skal ut i Europa og den andre skal realisere drømmer for trøndere». Valget som ble gjort i 2006 har medført gode relasjoner mellom klubbene, men disse gode relasjonene legges bort under de 90 minuttene kampen på torsdag varer. Begge lag går for 3 poeng!

Spiller som mot Brann

Om vi kan ta fram noe i likhet av den prestasjonen vi leverte i cupkampen mot Brann vil storebror få trøbbel. Ikke bare vil de møte et angrepsvillig hjemmelag, men de vil også møte et pottetett forsvar. Så langt i denne sesongen har ikke storebror vært særlig dyktige foran motstanderens mål. Det forteller mye om deres angrepsstyrke at de kun har scoret 13 mål på 14 kamper! Vi må vel tilbake til George Curtis sin tid som RBK-trener for å finne noe som ligner. I hele 1970-sesongen scoret Rosenborg kun 15 mål på 18 kamper. De var gjerrige i angrep og forsvar den sesongen, slapp kun inn 5 mål på 18 kamper og tok sølv i serien (24 poeng) bak Strømsgodset som klarte 25 poeng.

Pass på Adegbenro!

Samuel Adegbenro har funnet formen. Det så vi i lagets siste hjemmekamp mot Kristiansund. Han herjet vilt med KBKs forsvar og er en glimrende spiller når han viser seg fra sin beste side. Selv om det ikke har blitt så mange scoringer i år så er Samuel en farlig avslutter. Vi husket så inderlig godt da Samuel kom inn og scoret det avgjørende målet mot Ajax i 2017 og sørget for spil i Europaligaen!

Svein Maalen vet nok godt hvordan han skal takle den kjappbente kantspilleren. Mitt tips er at han har to spillere som tar hånd om Samuel Adegbenro fra Nigeria?

Jeg gleder meg allerede til i morgen tidlig da Ranheimsflagget blir satt opp på balkongen. Kan jeg våge den påstand at min nabo med Brann-flagget bruker Ranheims flagg på torsdag?