A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Nesten 3.000 tilskuere hadde møtt fram til lokalderbyet på Extra Arena. Stemningen og håpet blant hjemmefansen var til å ta og føle på i timene før kampen. Da det også sto 1-1 til pause var ikke forventningene blitt mindre, snarere var troen på seier svært tilstedeværende der vi satt på tribunen. Rosenborg hadde tydelig stor respekt for Ranheim og la seg mer bakpå enn noen annet bortelag har gjort på Ranheim. Når et så godt bemannet lag som RBK legger seg bakpå og tetter alle luker, så blir det bare vanskelig.

Gode kanter hos Rosenborg

Det ble en god del overganger på RBK i første omgang. De fleste ved at de brøt de fleste Ranheimsangrep før de nærmet seg 16 meteren. Med to lynraske og driblesterke kantspillere i Adegbenro og Akintola, spesielt Adegbenro, var det vanskelig å demme opp. Ranheim spilte slett ikke noen forsvarskamp, ei heller var de dårlige i forsvar, men å stoppe de to Nigerianerne var vanskelig.

Samuel Adegbenro satte den første i mål etter 27 minutter. Vi satt der og var nervøse for at nummer to skulle komme like etter. Det skjedde ikke. Ranheim var fullt på høyde med bylaget, men det klumpet seg for mye på midten. Vi kom ikke til farlige avslutninger mot et forsvarspreget RBK. Magnus Blakstad (eller var det selvmål av Hedenstad?) satte ballen i mål i det 44. minutt og det sto 1-1 til pause. Et ganske så rettferdig resultat etter en jevn 1. omgang.

Andre omgang med scoring etter 5 minutter

Adegbenro la en knallhard krysser inn fra siden og traff en fremadstormende Akintola. Han satt hodet til og ballen føk som ei kule forbi Even Barli. 1-2, men vi hadde ikke mistet troen. Faktisk var det Ranheim som eide 2. omgang. RBK lå bakpå, hindret våre angrep og lot oss ikke komme kjapt til på kantene med innlegg foran mål.

Vi hadde ballen mest og styrte kampen. Det lå en redusering i lufta. På tribunen snakket vi om at dersom det kom ei redusering før det var gått 30 minutter av omgangen, så vant vi! Reduseringen kom med en flott lobb av innbytter Ivar Sollie Rønning i kampens 85 minutt. Vi var i rute for å kapre 3 poeng!

Så skjedde det vi regnet som nesten umulig. En Søderlund, som ikke hadde lyktes med mye så langt i kampen, fikk satt hodet på et lavt innlegg fra venstre og i mål. 2-3 og det gikk et fortvilt sukk gjennom folk på tribunen. Det var 2 minutter pluss tillegg igjen å spille og det føltes så urettferdig.

En god kamp av Ranheim

Rosenborg spilte kanskje en av sine beste kamper for sesongen i kveld? På tross av det ble det ikke noe overkjørsel over Ranheimslaget. Det var også to misfornøyde Ranheimsspillere, Mads Reginiussen og Ivar Solli Rønning, som snakket med TV Norge etter kampen. Begge følte at laget var på høyde med storebror fra Lerkendal. Jeg er helt enig.