A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Adegbenro

Samuel Adegbenro var utvilsomt kampens beste spiller på torsdag. Adresseavisen skriver at om Samuel hadde vært Ranheimspiller ville Ranheim ha vunnet kampen!

La meg innlede med å si at Ranheimsavisa ikke gir poeng på enkeltspillere etter en fotballkamp. Vi nøyer oss med å si noe om hva vi mener om kampen. Tidvis kan vi også si noen om hvem vi mener var lagets beste spiller i en kamp. Det er selvfølgelig torsdagens kamp mot Rosenborg og Adresseavisas dekning som provoserer meg denne gang. Her gir Adressas Marius Schei Dahl Rosenborgs spillere hele 59 poeng og Ranheims spillere fattige 40 poeng. Ranheimsavisa nøyde seg med å si at vi hadde fortjent uavgjort.

At Rosenborgs spillere, samlet sett, var så mye bedre enn Ranheims er en «alternativ sannhet» som president Donald Trump ville ha sagt. Særs merkelig er dette når samme avis skriver: «Hadde Samuel Adegbenro byttet lag hadde Ranheim vunnet byderbyet».

Ranheim tok tidlig tak i kampen

I sitt sammendrag av torsdagens kamp skriver Adressa bl.a. om Ranheim: «Ranheim tar tidlig kontroll på ballen og kampen, spiller Rosenborg lave, men kommer til få sjanser. Dårlig balltempo og få rettvendte løp gjør det vanskelig og det blir trangt når Ranheim trer igjennom. Kommer seg greit nok fra det når Rosenborg presser høyt bakfra, men lager farlighetene bakover selv. Er i sjakk-matt når de mister ball og det er fremdeles lett å skape farligheter på dem. Tillater stopperparet til å stå høyt og strø ut mot kantene, noe som igjen burde resultert i mange flere sjanser». Så kommer den store forskjellen på lagene ifølge Adressa: «Hadde Samuel Adegbenro byttet lag hadde Ranheim vunnet byderbyet».

Om Rosenborg sier de blant annet: «Forsvarte seg langt inne på egen halvdel nesten hele 2. omgang. Klarte i litt større grad å hindre Ranheim å få kontakt mellom ving og indreløper og tillot få klare sjanser imot. Var farlige på sine få sjanser foran Ranheims mål».

På tross av god omtale av Ranheim

Den brukbare omtalen av Ranheim ga seg slett ikke utslag i gode spillerreferanser. Daniel Kvande fikk riktignok 6, Mads og Magnus fikk 5, ellers var det 4, 3 og 2. Rosenborgs Even Hovland ble dårligst «premiert» av RBK-spillerne med 3. Samuel Adegbenro var banens beste og ble honorert med en 7´er. De øvrige ni Rosenborgspillerne fikk 5 eller 6.

Skal jeg våge å si at en kampanmeldelse må stå noe i forhold til det som skjer på banen og det publikum observerer fra tribunene? Selv om Adressa ga våre spillere kun 40 poeng klarte vi å score 2 mål på bortelaget!

"Vi skal storme banen" 

Rosenborg har mye å ta tak i. Det har blåst rundt Rosenborg i denne sesongen, Laget har så langt ikke svart opp til de forventningene som ble stilt før sesongstart. Vi kan vel også si at de ikke har vært spesielt heldige med håndteringen av interne saker. Etter kampen på torsdag syes det også som om de har et problem med Kjernen. En ting er at en av supporterne løper over hele banen i lengderetningen under kampen, en handling som Ranheim TF sikkert blir bøtelagt for. Et annet og virkelig kjedelig problem er at Kjernen i det siste kvarteret av kampen sang: "Vi skal storme banen". Var det bare en tom trussel eller var det alvor? Uansett er dette en handling som forstyrrer spillet og ikke er Rosenborg verdig. RBK har også et problem med Kjernens oppførsel!