A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Det ble ulidelig spennende å følge Haugesund mot Ranheim TF her fra Stugudal. Når dommeren i tillegg la til hele 5 minutter som forlenget spilletid ble det tidvis ille å følge med når mage og nerver var i ubalanse. Jubelen sto imidlertid i taket etter at Eirik Valla Dønnem fikk ballen i Haugesunds mål etter 76 minutters spill. Et kvarter med en mage og nerver i ulage ble verd plagene da dommeren blåste av etter 95 minutter! Dette ble en kveld hvor det endelig lønte seg å være patriot på langoddsen til 4,75 for Ranheim-seier.

Opp til 11. plass

Før morgendagens kamp mellom Lillestrøm og Mjøndalen holder vi 11. plassen med 18 poeng. Lillestrøm har også 18 poeng, men morgendagens kamp til gode. Mjøndalen står med 17 og går forbi oss både med uavgjort og seier over LSK. Skal vi håpe at LSK tar alle poengene mot Mjøndalen?

Rosenborg sørget for at Tromsø plasserte seg bak oss både i poeng og med en forverret målforskjell. 17 poeng og minus 16 i målforskjell for «Gutan» lever vi godt med.

Sarpsborg 08 berger nok plassen

I øyeblikket finner vi Sarpingene på direkte nedrykk med sine 14 poeng. De har spilt 16 kamper og har en hengekamp mot Viking den 14. august. Det er riktignok en bortekamp for 08, men jeg tror laget er sterkere enn Viking og mange av de andre i den nedre halvdelen av tabellen. Jeg tror de berger.

Vi må holde disse bak oss

Om det går som jeg tror med sarpingene vil vi måtte kjempe mot Lillestrøm, Mjøndalen, Tromsø og Stabæk. Kanskje er det lurt å ta Strømsgodset med i denne kampen også. De har kjøpt sine forsterkninger for å berge plassen i Eliteserien. Kampen om tilværelsen er en kamp vi bør komme seirende ut av. Jeg har faktisk tro på at vi klarer å forsvare en god 11. plass. Neste prøvelse kommer søndag 18. august mot serieleder Molde. Det vil ikke være noen uoverkommelig oppgave med fulle tribuner på Extra Arena. Med seier kan vi hjelpe våre venner i Bodø til serieledelse!