A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Et rekordstort publikum hadde møtt fram til kampen mot Molde. Mange hadde forventning om at her skulle Ranheim klare å sikre seg poeng. Bortelaget viste klare svakheter i kvalifiseringskampen mot Aris, svakheter de også tok med seg til Extra Arena. La gå at det første kvarteret av kampen var i favør av Molde, men derfra og ut eide Ranheim kampen i lange perioder. Kampen startet verst mulig for Ranheim TF med scoring imot etter bare 7 minutter.

Molde tok ledelsen

Etter bare 7 minutter gikk det et søkk gjennom de vel 2.600 som satt på tribunene. Det var selvfølgelig en av Moldes farligste angripere som pent puttet ballen i mål etter et godt Moldeangrep. Bortelaget holdt mye tak i ballen etter scoringen, men noen farligheter klarte de ikke å lage.

Ranheim kom på et godt oppbygd angrep etter en knapp halvtimes spill. Skarsem tok med seg ballen på høyresiden og slo en pasning litt tilbake foran Moldes mål. Ballen havnet i bena på Michael Karlsen som fikk avfyrt et løst skudd som keeper ikke klarte å holde. Returen havnet hos Erik Tønne som satte inn en fortjent utligning.

Som i perioder i flere kamper i det siste ble Ranheim noe tammere i presset. Det førte til at Moldes Martin Ellingsen kunne øke Moldes ledelse til 1-2.

Etter pause

Vi hadde knapt kommet oss ut på tribunen før det sto 1-3 på resultattavla. Nok en gang var det Leke James som hamret inn ballen, utagbart for Even Barli. Det førte til at Moldesupporterne (Tornekrattet) ropte Lekestue, lekestue. Noe lekestue var det ikke, og det ble det heller ikke i resten av omgangen.

Nå var det Ranheim som eide kampen helt og fullt. Ola Solbakken hadde ikke vært på banen i mer enn 1 minutt før han headet ballen i Moldemålet. Det sto 2-3 på tavla og Ranheim presset på for utligning og seier. Sjansene var der, men det ville seg ikke. Det ble en god kamp av Ranheim, en kamp som så absolutt fortjente å ende med poeng.

Etter vår sjansetelling noterte vi 6 for Ranheim og 4 for Molde. Kanskje det er her v i ser forskjellen på topp og bunn i Eliteserien? De beste lagene trenger ikke mange sjansene før ballen sitter i motstanderens mål. Så er det også slik at de beste laga gjerne har dommeren på sin side. Det hadde Molde klare fordeler av i denne kampen! For Ranheims vedkommende må det dessverre flere sjanser til for å sette ballen i nota.

Foosnæs best

På et godt Ranheimslag likte vi Aleksander Foosenes best.