A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Uavgjort og 0-0 til pause ga slett ikke noe riktig bilde av 1. omgang. Ranheim TF hadde et ballinnehav på 54% mens hjemmelaget måtte klare seg med 46%. På tross av et betydelig ballinnehav ga det seg ikke utslag i sjanser som kunne føre til scoring! Det samme gjaldt for hjemmelaget, få sjanser som kunne ha gitt ledelse til Viking. Vel, Viking hadde en gedigen sjanse, men Even var den keeperen han bruker å være da han vartet opp med en kjemperedning på et skudd fra kloss hold.

I 2. omgang ble det satt fyr på kampen, men ikke i den retning vi hadde håpet. Jeg så kampen på Eurosport Player med en stavangersk reporter, og selv han sa at Kristian Thorstvedts 1-0 scoring 3 minutter ut i omgangen var imot spillets gang! Ranheim startet best og fortsatte best, men uten å skape store sjanser.

Så tullet de to i midtforsvaret det til og Thorstvedt fikk igjen muligheten mot Even. Det sto plutselig 2-0 og humøret foran TV`n sank betraktelig. En ting skal Ranheim TF ha etter denne kalddusjen; - de ga ikke opp. Laget så muligheten for poeng mot et Vikinglag som ikke hadde en av sine beste dager.

Så kom byttene vi hadde ventet på

Jeg underslår ikke det faktum at jeg satt og ventet på at Svein Maalen skulle gjøre noen bytter. I det 58 minutt ble «Mikke» Karlsen vinket av banen og inn kom den innleide Tromsøspilleren, Mushaga Bakenga. Det ble ikke skikkelig farlig foran Vikingmålet før Maalen vinket av Erik Tønne og erstattet han med Ola Solbakken.

Nå ble det virkelig fart i Ranheim. Solbakken kom seg til flere innlegg fra venstrekanten og Ranheimspillerne rystet hjemmelaget. I det 85. minutt steg Bakenga til værs og stusset ballen ned til en helt umarkert Solbakken. 1-2 og det var kamp igjen.

Helt på tampen av kampen fikk vi sett hvor farlig Bakenga kan være foran mål. Et innlegg fra Solbakken tuppet han inn bak Austbø i Vikingburet og det sto 2-2. De 5 minuttene som dommeren hadde lagt til ble uhyre spennende med sjanser for begge lag. Ingen fikk sitt 3. mål og alle poengene.

Ranheim TF tok med seg et fortjent poeng fra Stavanger. Det forhindret imidlertid ikke at vi rykket ned til kvalifiseringsplassen. Tromsø sjokkerte og slo Brann i Bergen.