A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

I dag klokka 13.00 gikk startgrinda opp for 3-årige hoppers i Norsk Travkriteerium over 2.100 meter. Denne gang var det Bjerke som var arena for «Ranheimshesten» Nordli Alma. Seierspremien var på hele 500.000 kroner, samt ærespremie til hestens eier, trener, kusk, oppdretter og oppasser. I tillegg vanket laurbærkrans og seiersdekken. Mye stas rundt vinneren selvfølgelig i dette storløpet.

Ranheimsavisa beklager at artikkelen som ble publisert  søndag 8. september inneholdt vesentlige faktafeil. Nå har vi forsøkt å rette opp det som var feil.

Kolbjørn Selmer ga bort halvparten av premiepotten for en av sine hester

Tidligere i år ga Kolbjørn bort halvparten av en av sine hester til Ranheim-spillerne. Det må ikke forstås slik at Ranheim-spillerne eier halve hesten, men de får halvparten av de pengen hester traver inn. En kjent Bortolderdaling har korrigert de feilaktige opplysninger jeg ga i denne artikkelen. Opplysningene var faktisk hentet fra travsportens eget blad.

Når det gjelder Nordli Alma har spillerne heller ingen eierandel, men de får 20% av hestens innkjørte pengepremier. Nå gikk det dessverre ikke som de fleste av oss hadde trodd, Nordli Alma skulle være med å kjempe om seieren, men denne gang gjorde hun ikke det!

Nå er løpet avsluttet og jeg fikk følgende sms fra Kolbjørn: «Galopp og uplassert». Det ble så langt nær det vi hadde unnet hesten, Ranheim TFs spillere, eier Kolbjørn og kusk Jomar.

Lokalkjøringen på Leangen forrige lørdag

Nordli Alma startet i lokalkjøringen på Leangen sist forrige lørdag. Her vant den enkelt og ukjørt på tiden 1.34,0. Til bladet Trav365 sa kust Jomar etter dette løpet: «Den er bra, ja. Hun kan sikkert klare 1.30 nå, men vi venter til det blir tid for sommersko. Da skal dere få se».

Også Kolbjørn var svært fornøyd etter dette løpet. – Hun har et spenstig steg, søker framover og liker å løpe. Det blir spennende å følge med utover året. Den kan havne blant årgangstoppene om utviklingen fortsetter. Det er en fin stamme i Nordli Alma, sa han fornøyd.

Nå fikk vi oss en liten nedtur på Bjerke, men Nordli Alma, Kolbjørn og Jomar kommer nok igjen!