A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det er lenge siden jeg har kost meg så godt på Extra Arena som i kveldens 1. omgang mot serietoer Bodø/Glimt. Gutta kjempet om hver ball og var klart på høyde med nordlendingene. Det var trivelig i 2. omgang også helt til den 92. minutt. Da fikk Glimts innbytter Jens Petter Hauge stå ganske alene på venstre side da innlegget fra Zinckernagel kom. Nok en gang ble vi hardt straffet på overtid etter at Mushaga hadde lagt tre baller i Bodø/Glimts mål. To ble imidlertid korrekt annullert for offside av Mush.

En god 1. omgang

Hele laget jobbet godt i hele omgangen. Det var lite som tydet på at de to lagene på banen holdt til i toppen og bunnen av tabellen. Ranheim var vel så gode som laget fra Bodø.

Bodø/Glimt åpnet kanskje best, men etter 10 minutters spill var Ranheim fullt på høyde. Ranheim dro opp et flott angrep etter rundt 25 minutter. Ranheim kontret på sin høyre side, vendte spillet mot venstre og der kom både Mads og Ola Solbakken på løp. Ola la inn fra venstre, berørte hånda på en Glimt-forsvarer og dermed blåste dommeren for straffe. Mikke var ikke på banen, men det var Mush. Han tok straffen og satte den kontant i mål.

Like før pause var Mush sentral igjen. På et godt innlegg fra venstre steg spissen til værs og stanget ballen i mål. Publikum på hovedtribunen reiste seg med et kraftig brøl. Linjedommeren hadde vinket for offside og dermed ble det ikke noen tellende scoring av det flotte hodestøtet.

2. omgang var også bra

Jeg hadde inntrykk av at folk på tribunene trivdes. Ranheim overrasket nok Bodø/Glimt med sitt aggressive spill og sin offervilje. Bare noen få minutter ut i omgangen var Mush igjen på farten med hodet. I min iver ropte jeg av full hals; «Mush kom deg ut»! Det hørte han selvfølgelig ikke. Nok en gang gikk ballen i mål etter en flott mål med pannebrasken, men dommeren hadde sett det samme som det jeg så, Mush var i offside.

Bodø/Glimt kom selvfølgelig mer med etter hvert i omgangen. For dem sto det om poeng og et fortsatt heng på Molde og Odd. Det som kom mot Ranheims mål tok Even Barli seg av.

Øyvind, Øyvind …

Det sto fem minutter igjen på klokka da Mikke fikk ballen i gunstig posisjon på Glimts banehalvdel. De fleste av de gulkledde spillerne var på motsatt banehalvdel. Mikke så sin høyrekant Øyvind Storflor komme stormende, En knallbra pasning kom fra Mikke og Øyvind hadde klar bane til Glimt-målet. Skuddet ble avfyrt og folk reiste seg igjen på tribunen i visshet om at det nå sto 2-0. Det gikk et høyt stønn gjennom tilskuerne da de skjønte at ballen gikk utenfor mål! Større sjanse enn dette tror jeg knapt vi kan forvente.

Så skjedde det som har skjedd alt for ofte i år. To minutter på overtid sender Zinckernagel et innlegg inn foran vårt mål. Ganske så umarkert sto Hauge som kontrollert la ballen bak Even Barli. Vi gikk hjem med 1 poeng, bedre enn 0, men det skulle ha vært 3.