A+ A A-

av: Kjell Arntzen                  foto: fra Fram Larvik

Fram LarvikDet er ikke noe «hvemsomhelst»-lag som kommer til Ranheim på onsdag. Det er faktisk en av landets eldste klubber som møter til kvartfinale i NM mot vårt eget lag, Ranheim TF. Fram ble stiftet så tidlig som i 1894 og er et lag som har vunnet den gamle Hovedserien. Det er helt tilbake til sesongen 1949/50, men dog. Den gang var Hovedserien i to avdelinger, gruppe 1 og gruppe 2. Fram Larvik vant gruppe 1 og Fredrikstad vant gruppe 2. Finalen ble spilt mellom de to gruppevinnerne. Her ble det 1-1 i Fredrikstad og hjemme i Larvik vant Fram 1-0. Dermed gikk seriemesterskapet til onsdagens motstander.

Ranheim spilte i Hovedseriens gruppe 2

I sesongen 1949/50 spilte Ranheim i gruppe 2. Her ble som sagt Fredrikstad gruppevinner foran lag som Sparta, Ørn, Skeid og Strømmen. Ranheim ble nummer 7 og nest sist i gruppa.

Fram Larvik vant sin gruppe foran lag som Sarpsborg, Viking, Vålerenga og Lyn.

Begge var i kvartfinalen i 1953

Både Ranheim og Fram Larvik spilte kvartfinalekamp i 1953. Fram Larvik møtte Lillestrøm, Ranheim møtte Stavanger. Her ble det tap for Fram Larvik med 1-2 og seier for Ranheim med 3-1.

Så gikk trekningen slik at Ranheim skulle møte Fram Larviks motstander, Lillestrøm, i semifinalen. Den gang led vi samme skjebne som Fram gjorde i kvartfinalen, vi tapte 1-2 mot Lillestrøm!

Fram Larvik nå i Posten-Nord ligaen

Fram spillere

Ranheim TF har ingen grunn til å undervurdere onsdagens motstander. Det vil de heller ikke!

Posten-Nord ligaen er norsk 2. divisjon. Det er et lag som gjør det godt i årets serie og er av de lagene i 2. divisjon som scorer mest, De spiller i divisjonens gruppe 2 som ledes av Grorud med 44 poeng. Fram Larvik er med i kampen om opprykk til Obos-ligaen med sin tredjeplass og 38 poeng. Bergenslaget Åsane ligger mellom Grorud og Fram Larvik, men med samme poengsum som Fram Larvik.

På sine 21 spilte kamper har Fram Larvik scoret 45 mål og sluppet inn 25. Ranheim TF har på sine 22 kamper i Eliteserien nettet 24 ganger og sluppet inn 38 mål. Dette kommer på ingen måte til å bli noen lett kamp for Ranheim. Jeg har vel heller ingen tro på at Svein Maalen vil ta lett på denne oppgaven. De vil forberede seg som de gjør mot kampene i Eliteserien.

Vi møter opp og støtter laget

Kanskje hjalp Ranheimsavisas refs mot de som går fra tribunen før kampen er over i klubbens oppgjør mot Bodø/Glimt? Vi registrerte at det var færre som forlot banen på søndag enn tidligere. Om dette var en riktig registrering må vi fortsette slik; Vi er der til kampen er over!

Så håper vi det blir en ny semifinale for Ranheim. Ikke siden 1953 har vi vært nærmere.