A+ A A-

tekst. Kjell A. Arntzen

Det står ikke om liv, men det står nå om vi fortsatt skal ha Ranheim TF i Eliteserien. Jeg har tro på at hele Ranheimsamfunnet vil at vårt lag, klubbens fantastiske filosofi; «en utviklingsarena for trønderske spillere» og en nøktern pengebruk skal få leve et liv fortsatt på fotballens øverste nivå. Klubben har kastet glans over Eliteserien og fotballforståere i to år. Dette må bare fortsette! Vi håper at mange av våre lesere kjøper billett til søndagens kamp klokka 18.00.

Nedrykk eller fortsatt Eliteseriespill?

Det hele henger nå i at Ranheim TF må kapre tilstrekkelig med poeng for å berge plassen. I dag ligger vi på direkte nedrykk, men det er ikke mye som skal til før vi er godt over streken. Det er tett i bunnen!

Mer enn noen gang trenger laget den 12. spilleren. Da forstår du sikkert hva som menes? Den 12. spilleren er deg, meg og alle de andre som kommer på kamp søndag 6. oktober. Dere vil trolig få anledning til å være den 12. spilleren på de tre siste hjemmekampene også!

Neste hjemmekamp er søndag 20.10. Da kommer en av medaljefavorittene på besøk. Det er Odd fra Skien som nå ligger på 3. plass. De er svært gode hjemme og meget bra borte. Det betyr ikke at vi kan ta poeng fra dem, men dette blir vel den tøffeste av de hjemmekampene som gjenstår?

Søndag 3. november får vi besøk av et av de potensielle nedrykkslagene, Stabæk. Den 24. november avslutter Ranheim TF hjemme med besøk av Lilliestrøm. Jeg håper det hele er avgjort til vår favør etter spilleomgang 29. I siste serierunde har vi Rosenborg på Lerkendal. Helt fantasiløst av NFF å sette disse lagene sammen i siste serierunde!

En kamp vi bør vinne

Søndagens kamp mot Sarpsborg 08 er en kamp vi skal vinne! Det er derfor maktpåliggende at vi klarer å fylle godt opp med tilskuere på tribunene. Målet må være å få minst 2.000 på tribunene. Vi møtes på Extra Arena til innledningen på årets innspurt søndag 6. oktober.

Alle de involverte lagene har spilt 23 kamper og 7 kamper gjenstår. Den nederste del av Eliteserietabellen ser før helgas kamper slik ut:

målforskjell

pts.

minusmål

Lillestrøm

29 -38

26

-        9

Stabæk

26 - 32

25

-        6

Strømsgodset

26 - 42

22

-        16

Tromsø

25 - 48

22

-        23

Mjøndalen

29 - 43

22

-        14

Ranheim

25 – 39

21

-        14

Sarpsborg 08

23 - 32

21

-        9


Lagenes kamper denne helga er:

Mjøndalen – Strømsgodset         spilles fredag 4. oktober klokka 18

Tromsø – Kristiansund               spilles søndag 6. oktober klokka 18

Stabæk – Viking                         spilles søndag 6. oktober klokka 18

Lillestrøm - Bodø/Glimt               spilles søndag 6. oktober klokka 18

Ranheim TF – Sarpsborg 08       spilles søndag 6. oktober klokka 18

Uansett utfall i disse kampene vil det føre til endringer i bunnen av tabellen.

Et interessant moment i vår kamp er at Sarpsborg 08 ikke har vunnet en eneste bortekamp denne sesongen! De skal vel ikke få sin første borteseier mot oss? Det kan også være en grunn for at du ikke skal gå glipp av muligheten til å forhindre det. Du er jo 12. mann på laget nå! Vi har heller ikke vært så dyktige hjemme i år, to seiere så langt.