A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                     

Jeg må bare innrømme at det tok litt tid før jeg orket å sette meg ved PC`n etter kveldens kamp mot Sarpsborg 08. Dette var en kamp som vi «måtte» vinne om jeg skal dømme etter praten på VIPèn før kampen. Etter kampen sitter vi igjen med «skjegget i postkassen». 0-2 for et Sarpsborglag som det var mulig å slå, men dessverre så var ikke dette kvelden for Ranheim TF. Jeg lurte en stund på om spørsmålstegnet skulle være med i overskriften, men jeg tror at det er riktig plassert. Fortsatt er det et ørlite håp om fortsatt spill i Eliteserien, men det er ørlite!

Nok en kamp med mest ballinnehav

Som så ofte før var det Ranheim som hadde ballen mest. I flere kamper har vi sett at det er ikke ballinnehav som avgjør resultatet i kampene. Jeg syns imidlertid vi var mere framoverrettet i denne kampen, men sørgelig svake foran bortelagets mål.

Sarpsborg scoret på sin alle første sjanse. Det var gått 30 minutter av kampen da spiller nummer 19 Kristoffer Larsen scoret. Larsen gjorde ingen feil i sin ferd mot vårt mål. Han siktet og curlet skuddet utenfor Evens rekkevidde. Et nydelig mål.

Om det ikke så mørkt ut etter 1. omgang var det lite som tydet på at mitt resultattips på 5-1 skulle slå til. I det 60. minutt gjorde Sarpsborgs Magnar Ødegård slutt på min tro på seier. 0-2 og en halv time igjen å spille. Noen sjanser fikk vi, men langt fra nok til at vi fikk ballen i «Sarpemålet». Med 0-2 i sekken da dommeren blåste for full tid inntok Ranheim TF bunnplassen på tabellen.

Seks kamper igjen

Det er seks kamper igjen å spille. Vi har en teoretisk mulighet til å berge, men det ser unektelig vanskelig ut. Neste hjemmekamp er mot sølvjagende Odd. Jeg tror ikke vi vinner den kampen! Vi har deretter Tromsø borte. Et Tromsø-lag som virkelig har skjønt alvoret. De slo KBK hele 5-0 hjemme i ishavsbyen. I Tromsø blir også dette en utfordring for vårt lag.

Kanskje kan vi håper på seier den 3. november når Stabæk kommer på besøk? Vi skal til 3050 for å møte Mjøndalen, en kamp det blir vanskelig å vinne. Lillestrøm hjemme den 24.11. kan kanskje ende med 3 poeng. Det kan også bortekampen mot et – for tiden - svakt Rosenborglag. Om dette slår til kan vi stå med 27-30 poeng. Det vil ikke være nok til å få spille i Eliteserien neste år.

Vi har tro på cup-finale

Jeg tror det var heldig å trekke Viking borte i semifinalen. De vil møte en hjemmebane som er fylt opp med kravstore supportere. Får de nerver og et voldsomt press på seg? Ja, det tror jeg, og det blir vår sjanse. Jeg regner med å få benytte det bestilte hotellrommet i Oslo søndag 8. desember.