A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen                      foto: VG

Ranheim vs Odd

Glade Ranheimspillere og en fortvilt Odd-keeper

Nå er jeg nødt til å være dønn ærlig: Dette hadde jeg ikke ventet. At vi skulle være så mye bedre enn serietreer Odd hadde jeg aldri trodd. Å vinne hele 4-1 over et lag som kjemper helt i toppen av Eliteserien er bare helt fantastisk. Seieren var ikke et mål for stor, snarere kunne det ha vært både 5-1 og 6-1. Om vi hadde vært noe mer heldige i 2. omgangs 10. og 12. minutt da vi hadde minst fem mann foran Rossbach i Odd-målet i en iherdig kamp om å få ballen i mål. Odd-forsvaret fikk i begge tilfellene beinet ballen ut fra de farlige situasjonene.

Aldri gått så glad hjem

I denne sesongen har jeg ikke sett publikum være så tilfreds med en hjemmekamp her på Ranheim. 4-1 over Odd smakte uendelig godt. Det ble viftet med flagg langs hele Ranheimsveien, folk danset og viste sann glede over resultatet og den innsatsen laget la ned. At vi bare er 1.400 tilskuere på tribunene er så håpløst som det kan bli! Laget fortjener så mye mer.

Vi hadde Odd i kne

Etter 9 minutter sørget Daniel Kvande for at det sto 1-0 til Ranheim. En perfekt lagt corner fra venstresiden landet hos Daniel som plasserte den sikkert bak Rossbach. Vi frydet oss og ante at det kunne skje noe i denne kampen.

I det 30. minutt var det Odds tur til å få en corner fra venstre side. Den var perfekt lagt og Odds måltyv nummer en, Torgeir Børven, var pakket godt inn av våre. Men Børven er Børven. Han rev seg løs og satte ballen bak Even Barli og det sto 1-1. Nå var det ikke slik at publikum tenkte at «nå tar Odd over». Ranheim var vel så gode som Odd i hele første omgang.

Så var det Jørgen Olsen Øveraas sin tur. På vakkert vis la han på til 2-1 og publikum reiste seg og var nærmest i ekstase. Med 2-1 gikk lagene til pause. Det ene trolig mer fornøyd enn det andre?

2. omgang

Odd startet andre omgang best, men det var sjelden fare på ferde. Det som kom tok Even seg lett av. Nytt av året var det at hele laget jobbet heroisk i angrep og forsvar. Tversoverspillet så vi lite til. Nå var det raskt i angrep både på kantene og sentralt i banen. Nei, hvor vi koste oss på tribunen! Denne kampen kunne vi ikke tape.

Så kom Michael Karlsen

I det 80 minutt var Mushaga Bakenga sluttkjørt etter sine mange løp. Inn kom Michael Karlsen. Selv var jeg redd for at dette ikke kom til å gå bra! Så viste Mikke hva han er laget av! I det 84. minutt banket han ballen i mål fra kort hold. I det 86. minutt så han at Rossbach sto langt ute. Som Mikke har vist tidligere sendte han avgårde en lang ball mot Odd-målet og i nettmaskene. Dermed sto det 4-1 og vi gned oss i øynene.

Odd kom ikke nærmere redusering enn et skudd som Elbasan Rashani sendte mot Evens mål, men skuddet tok Even hånd om. Det var en stor, men veldig fortjent seier!

Vi er oppe på 13. plass

3 poeng i denne kampen førte oss opp på tabellens 13. plass. Vi passerte både Mjøndalen (spiller i morgen borte mot Bodø/Glimt), Sarpsborg 08 (spiller nå mot Brann i Bergen) og Strømsgodset. Vi er 1 poeng bak Tromsø som har 6 mål dårligere målforskjell enn Ranheim.

Neste hjemmekamp kommer den 3. november. Det er mot Stabæk, som også er innblandet i bunnstriden ved siden av de over nevnte og Lillestrøm. Skal vi tro det er Eliteseriespill på Extra Arena også i 2020? Laget og apparatet rundt fortjener det, - vi også!

Banens beste?

Hele laget var banens beste denne gang!