A+ A A-

av: Frank Bo Lidahl

3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med komme på sikker plass til slutt. Uansett hvor lite sannsynlig det har vært eller er at Ranheim skal klare dette, det ER en mulighet til å klare det usannsynlige.

Vi bygger erfaring mens vi går veien. Vi har ikke muligheten til å snu oss til venstre og høyre og se etter noen som kan gjøre jobben for oss, noen med erfaring fra lignende situasjoner. Det er vi som er der, det er gutta som er på banen som kan løse det. Og vi har folk som er kapable til nettopp det.

Det er på tide å minne oss selv på utgangspunktet. Vi er en gjeng trøndere, vi er underdogen og det er fellesskapet som er vår mulighet til å konkurrere mot de andre.

På søndag er det ikke spillet eller det rasjonelle som vil vinne. Det er det emosjonelle som vil bli matchvinneren. Hvilket av lagene er best i stand til å distansere seg fra alvoret, konsekvensene, det ytre presset. Men i stedet klarer å slippe seg løs, gjennomføre 90 minutter med lidenskap, humør og et trøkk i alle situasjoner som gjør det ubehagelig for motstanderen.

Vince Lombardi var en stor trener i amerikansk fotball. 
Han peker på noe som vil avgjøre søndag: ‘It is essential to understand that battles are primarly won in the hearts of men’. Vår jobb er å etablere de rette forestillingene, som gjør at de store hjertene til alle sammen kommer til syne søndag.

Jeg hadde en god samtale med en Stabæk-leder tidligere i uka. Han har vært i front for en rekke situasjoner der Stabæk har berget plassen gjennom de siste kampene. Fra fortapt til ny kontrakt. Han sa følgende:

‘Faan, dere har en fantastisk mulighet. Nå har dere rykket ned etter 27 kamper. Men dere kan sikre verdens enkleste opprykk på 3 kamper. Du får aldri et enklere opprykk enn å rykke opp på tre kamper.

Alt sånn virker inn på det emosjonelle, som vil være avgjørende på søndag. Så kan vi legge i potten at vi møter et hjemmelag som er minst like spent som det vi er. Mjøndalen har investert vesentlig mer enn oss og har ikke på noe tidspunkt sett seg som et nedrykkslag i år. De har et større press på seg.

Resten handler om å gå ut på Consto Arena og tenke tilbake til tida på løkka som barn. Fotball er gøy, fotball er det vi elsker. Fotball er det vi brenner vi. La oss vise det på søndag.

Takk for at dere spiller på lag med Ranheim