A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom? Svaret er: RANHEIM! Hvilken annen norsk bydel har noe slikt? Neppe noen andre, men Ranheim har selvfølgelig.

Stian Reinertsen

Stian Reinertsen har vært med på Norges landslag i futsal

Det er Stian Reinertsen som forteller meg dette. Jeg må komme med dette nå før årets fotballsesong er over. Det kan jo hende at Ranheim TF vil forlate dette selskapet etter kampen mot Rosenborg? Vi får håpe i det lengste at vi også i 2020 kan smykke oss med 3 lag i eliteserie.

Stian ramser opp for meg: - Det unike med dette er at Ranheim per dato har tre eliteserielag i sving. Vi har eliteserielag i fotball, vi har eliteserielag i E-sport og vi har eliteserielag i Futsal.

Futsal er innendørsfotball. Her har Ranheim Futsal tatt plass i eliteserien. Dette er en av verdens mest voksende innendørsidretter og den blir stadig mer populær i Norge. Ranheim Futsal startet opp for 3 år siden og er allerede nå på futsalens øverste nivå!

Futsal

Det er kanskje ikke alle som har hørt om Futsal? Det er imidlertid en innendørsidrett som er av de mest voksende i verden i dag. Futsal oppsto i Uruguay som et turneringsspill i lokale foreninger. Spillet ble videreutviklet i fotballnasjonen Brasil, særlig i Sao Paulo.

Spillet ble raskt populært. Noe av årsaken til dette var at spillet stilte mindre krav til baner og var for det meste teknisk. I dag er futsal en internasjonal hallidrett som utøves på håndballbaner. Her i Norge starter futsalsesongen i oktober og varer fram til og med april.

FutsalJeg spør Stian om andre opplysninger: - Det er stigende interesse for denne idretten internasjonalt. De store fotballorganisasjonene, FIFA og UEFA, har for flere år siden startet med egne mesterskap i futsal. Det gjelder for landslag og klubblag på herre- og kvinnesiden. Vinneren i den norske eliteserien deltar i europacup som arrangeres av UEFA og Norges landslag spiller kvalifiseringskamper til VM og EM, forteller Stian.

10 lag i norsk eliteserie

-        I Norge arrangeres det en nasjonal eliteserie i regi av NFF (Norges Fotballforbund). Her er Ranheim Futsal nå med som ett av lagene. Sesongen har nettopp startet og varer ut april. Trondheim har tre lag i eliteserien, Utleira, Freidig og Ranheim.

Svak start av Ranheim Futsal

Ranheim har startet svakt i årets serie. To kamper er spilt og begge har endt med tap. Det ble bortetap mot Hulløy Bodø og hjemmetap mot byrival Utleira. Det er disse to lagene som har de to første plassene i årets serie. Vi får håpe at resten av sesongen vil by på bedre resultater for det ferske eliteserielaget.

Ranheim Futsal består i dag av rundt 20 spillere. Klubben ble stiftet høsten 2016 etter initiativ av min kontaktmann, Stian Reinertsen. Stian er tidligere landslagsspiller og var tidligere spillende trener for Nidaros Futsal. Nidaros ble norsk seriemester i 2009. Jeg må også nevne at Stian Reinertsen ble tidenes første vinner av Gullballen.

En lagcelle i Ranheim Fotball

Ranheim Futsal er organisert som en lagcelle innen Ranheim Fotball. Det opplyses at flere kull i de aldersbestemte klassene nå får futsalfaglig oppfølging fra seniorlaget i eliteserien.

E-sport

E-serien ble først arrangert våren 2019. Det var Vålerenga som til slutt ble kronet som seierherre i FIFA-ligaen etter å ha slått Brann i finalen. Høstsesongen begynte med en seedingturnering 2. november på SpillExpo i Lillestrøm. Ranheim er med videre.

Gruppespillet foregår nå i november helt fram til den 28. Deretter går sluttspillet den 7. desember. Samtlige kamper sendes direkte på Dplay og Eurosport Norge.

Vinneren av årets Eserie stikker av med en premie på 120.000 kroner, samt FIFAs 20 Global Series poeng. Dette trengs for å kvalifisere seg til den internasjonale turneringen.

Så langt i år, - veldig bra

Esport RIL

Sondre Pedersen Voktor og Johan Færaas har skrevet under for Ranheim og deltar med glans i eliteserien. Selvfølgelig har de Ranheimtrøye med nummer og navn.

Ranheim E-sportlag består av Johan Færaas og Sondre Pedersen Voktor. De har nå i november spilt 5 kamper. Resultatene er 3 seire, 1 uavgjort og 1 tap for Brann.

Torsdag 28. november spiller Ranheim mot Sarpsborg 08 - klokka 14.00, Kongsvinger - klokka 14.45, Nest-Sotra – klokka 17.10 og Viking klokka 18.05. Se gjerne kampene på Eurosport Norge.