A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin del av jobben for å unngå nedrykk. Det så lenge ut til å holde, men en feil idømt scoring av «frisparkmakeren», Even Hovland, etter 75 minutters spill spolerte mye, selv om Mikke scoret til 2-2 et par minutter etter.

Alseth laget 0-1

Det var langt fra en heldig ledelse Ranheim tilegnet seg med scoring av Alseth etter 21 minutter. Et flott angrep på vår høyrekant endte hos vår 5`er. Han klarte å lure ballen bak en ellers så god Andre Hansen og i mål. Det ble en ellevill jubel fra de mange på bortetribunen og fra de mange «nøytrale» som hadde møtt fram på Lerkendal i det sure været. Kunne vi klare det umulige?

Etter 1. omgang sto det 0-1 og vi var så absolutt med. Det må sies at Rosenborg hadde ballen mest, men så veldig mange flere sjanser enn det Ranheim hadde, hadde de ikke.

Vi ville berge plassen og ikke hjelpe RBK

2. omgang var ikke mer enn 13 minutter gammel før Even Hovland steg til værs og headet inn en corner. Det sto dermed 1-1 og begge lagene var like langt. Så slo dommer Trond Ivar Døvle igjen til med å overse både brøyt og dytt av Even Hovland før samme Hovland fikk headet ballen bak Even og i mål.

Så kom «Mikke» på banen. Det tok ikke lang tid før han gjorde et elegant overhopp som dessverre ikke endte i noe, men minuttet senere satte han kontrollert inn 2-2. Igjen hadde vi håpet og troen.

Adegbenro slo så til med en perlescoring som ga 3-2 til hjemmelaget. Vi hadde et par halvsjanser etter dette, men krafta var nok gått ut av laget i de siste 10 minuttene?

Igjen mener jeg at Even Barli var vår beste spiller!

Vi hjalp på ingen måte Rosenborg til bronsemedaljer eller spill i Europa i 2020. Godt jobba av vårt lag. Det var slett ikke denne kampen som beseglet vår videre eksistens som Eliteserielag! Vi kommer nok tilbake, kanskje til neste år?