A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Svært skuffet ruslet 200 tilskuere, 16 spillere, trenere, støtteapparat, verter og klubbens ledelse inn til pause. Nykomlingene i OBOS-ligaen, Grorud, hadde sjokkert et seierssikkert hjemmelag med å lede 3-1 til pause. Vel skal det sies at Grorud ikke var av de hyggeligste bekjentskapene vi har hatt på Extra Arena, for maken til å drøye tid ved å legge seg ned for ingen ting, bruke flere minutter på innkast og ha en keeper som tok det svært rolig med å få ballen i spill. Alt dette uten at en lite god dommer i Ole-Alexander Ekeli Valen grep inn med gule kort.

Ingen god 1. omgang av Ranheim

Det ble slett ikke noen god 1. omgang av Ranheim. Vel var de bedre enn Grorud, men noen særlig farligheter ble det ikke av våre angrep. Grorud, derimot, scoret på de tre sjansene de fikk av det sviktende hjemmeforsvaret. Det etterlot seg store hull som Grorudspillerne fikk «spasere» gjennom.

Etter 10 minutter hadde gjestene sørget for 0-1. Mats Reginiusen roet nervene våre med en flott scoring etter 25 minutter. Vi var ikke lenge i paradis, for i det 33. minutt sto det 1-2 på lystavla på den nye speakerbua. Verre skulle det bli i det 45. minutt da Grorud gikk opp til 1-3.

De fleste «forstå-seg-påerne» jeg snakket med i pausen mente at med 1-3 i sekken til pause ville det bli vanskelig å kapre poeng i sesongens første hjemmekamp mot dumpekandidaten fra Groruddalen i Oslo.

I 2. omgang startet moroa

Det var et nytt og tent Ranheimslag som entret banen i 2. omgang. Med 15 minutter igjen å spille hadde Sollie Rønning og Erik Tønne sørget for at det sto 3-3. Svein Maalen gjorde flere «kanonbytter» i 2. omgang. For Sollie Rønning kom Mikke Karlsen inn, for Lopez kom Magnus Blakstad og for en sliten Jakob Tromsdal kom Erik Valla Dønnem inn.

De siste minuttene av ordinær tid og de 6 minuttene som var lagt til, var det bare ett lag på banen. Balltempoet ble økt, pasningene satt bedre og flere sjanser ble omsatt i mål. I tilleggsminuttene ekspederte Mikke en straffe i mål og Mats satte punktum med sin andre scoring for kvelden. Dermed står Ranheim med full pott etter to kamper og inntar andreplassen på tabellen bak et sterkt Sogndal-lag.

I neste kamp møter vi Åsane i Bergen. Øygarden – Åsane endte 0-2 i kveld. Den første kampen tapte Åsane 1-4 mot en av seriefavorittene, Sogndal.

Gunnar Lauritsen ble minnet

Før kampstart ble en av Ranheimsfotballens største ildsjeler, Gunnar Lauritsen, minnet med 1 minutts unison klapping. For oss som har kjent Gunnar i godt over 50 år ble dette en sterk opplevelse og en fin gest til en flott fyr. Gunnar har betydd mye for mange her på Ranheim. Han var en aktiv AUFer på 1960 og 70-tallet, han var en aktiv tillitsvalgtg i Ranheim Arbeidsmannsforfening i tillegg til det han har vært for idrettslaget og fotballen. Vi lyser fred over Gunnars minne!