A+ A A-

Tekst og foto: Kjell A. Arntzen

IMG 2246

Ranheimsflagget gjør seg like godt i Horgveien som det gjør i Tydal. Nok en seier til vårt lag!

Det er 27 kamper igjen å spille i årets OBOS-liga og lite er avgjort. Per dato er det imidlertid Ranheim som fører an med full pott etter tre kamper. I kveldens kamp mot Åsane var vi fullstendig overlegne om vi ser bort fra kampens 15 første minutter. Da var det Åsane som brukte opp det meste av sine krefter med et voldsomt trykk mot Magnus Lenes i Ranheimsmålet. Det skal sies at disse 15 minuttene ikke ble farlige på noen som helst måte.

Erik Tønne åpnet festen

Jeg går vel en smule for langt når jeg sier at kampen ble en fest? For noen fest ble det ikke om en ser bort fra at vi fikk puttet tre baller bak Åsanes keeper. Målene kom for øvrig etter godt spill i lengderetningen. Det var Ivar Sollie Rønning som la opp til den første scoringen med et flott innlegg fra høyre kant. Erik Tønne fikk karret ballen i mål via tåa en liggende Åsanespillere.

Solli Rønning fyrte av et skudd etter ca. 23 minutter som ble godt reddet av Åsanes keeper. Så var det nevnte Solli Rønning som fikk ballen i mål etter 31 minutter. Like etter var Mads Reiginiussen farlig frampå med et skudd som ble mesterlig reddet av Erik Østgaard .i hjemmelagets mål.

Med 0-2 til pause så alt ut for å gå vår vei. Hvordan kunne dette Åsane-laget ha sjanser til å slå Ranheim? Det var klasseforskjell på lagene da Ranheim fikk kontroll over kampen.

Ivar Sollie Rønning igjen

Om ikke kampen var avgjort ved pause så satte Ivar så definitivt spikeren i kista i det 71. minutt. Det sto plutselig 0-3.

Vel kom Åsane mere med i 2. omgang. De startet som de gjorde i kampens begynnelse, men denne gang varte stormen i knappe 5 minutter. Fra da av var det Ranheim som dominerte kampbildet. På slutten gjorde imidlertid hjemmelaget et tappert forsøk på å pynte på resultatet. I det 79. minutt var et Åsaneskudd på vei mot mål, men Daniel Kvande reddet på streken. Åsane hadde også et godt skudd 2 minutter før full tid, men her viste Magnus Lenes keeperspill av klasse.

Kampens beste spiller?

Jeg våger meg sjelden på å kåre kampens spiller. Denne gang gjør jeg et unntak blant spillerne på et jevnt godt Ranheimslag. Jeg gir prisen til tomålsscorer Ivar Sollie Rønning samtidig som jeg takker hele laget for en god bortekamp og serieledelse.

Det gikk vår vei

Vi kan sikkert være enige om at denne runden gikk i vår fordel. At Grorud skulle makte å beseire Sogndal med hele 3-1 var uventet og stikk i strid med mitt tips på Oddsen. Tromsø vant som forventet hjemme mot Strømmen. Nå har Ranheim og Tromsø full pott og 9 poeng. I morgen spiller Lillestrøm borte mot Sandes-Ulf. En flott prestasjon av Stjørdals-Blink også. De knuste Kongsvinger med 5-2 hjemme i Stjørdal.

Per nå er Ranheim og Sogndal de mestscorende lagene i OBOS-ligaen med 11 mål hver.