A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen 

Etter 6 minutter ledet Tromsø 0-1 etter svakt forsvarsspill av Ranheim. Ganske enkelt fikk Kent Antonsen spasere gjennom og legge ballen til side for Lenes i Ranheimsmålet. Vel, når jeg skriver «ufortjent» i overskriften så må jeg ta med at Tromsø har et godt forsvar. De scoret på den eneste sjansen de hadde i 1. omgang. 0-1 til Tromsø var mulig å ta igjen, for Ranheim var overlegne før pause.

Fra vondt til verre

2. omgang var bare 3 minutter gammel før Tromsø la på til 0-2. Målet kom etter at Ranheim hadde startet et angrep. Angrepet ble imidlertid avsluttet med en pasningsfeil på midtbanen og et forsvar som ikke var riktig innstilt til å forhindre at Tromsøs spiller nummer 21, Kitolano, kom seg alene mot keeper Lenes. Han scoret lett til side for Lenes sin rekkevidde.

Ranheim fortsatte sitt grep på kampen, men angrepene ble for tamme og innleggene for upresise. Vi hadde ballen og skapte noen halvsjanser, men alvor ble det ikke før i det 62. minutt da Erik Tønne klemte til og satte ballen knallhardt i mål. Nå øynet vi sjansen for minst 1 poeng. Tønne hadde også et skudd som gikk like til side for Tromsømålet. Et par cornere kunne Ranheim kanskje ha utnyttet bedre, men dessverre fikk vi ikke den uttellingen vi hadde fortjent.

Tromsø leder serien

Med sin seier i dag er det Tromsø som topper OBOS-ligaen. Ranheim har 2. plassen og har så langt vist at de trolig er seriens beste angrepslag? Vi fikk ikke uttelling i dag, men vi klarte å score det første baklengsmålet på det gode Tromsøforsvaret. Sett under ett så fortalte kampen at Ranheim er fullt ut å regne med i toppen av OBOS-ligaen når sluttstrek sette på forvinteren 2020.

En stor bragd gjorde våre venner på Stjørdal da de slo seriefavoritt nummer en, Lillestrøm, på Åråsen. Sogndal gikk også på et hjemmetap mot Sandnes-Ulf med 0-2.