A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Min Odds-kupong var klar på resultatet av kampen Ranheim vs Kongsvinger. Det kunne ikke bli annet enn en soleklar H tenkte og tippet jeg. Det ble det riktignok til slutt, men hvorfor gjøre det så ulidelig spennende? Kongsvinger var jo knapt over på vår banehalvdel i løpet av de 90 minuttene kampen varte.

Kongsvinger gikk opp til 0-1

Etter 15 minutter skjedde det jeg trodde var umulig etter Ranheims prestasjoner i de kampene som var spilt. Kongsvinger scoret og Even Barli måtte hente en ball ut fra nettet. Jeg var nær på å søke trøst hos Asbjørns fastlege, dr. Nielsen, som også har avdelingskontor her i Tydal.

Legen fikk være på kontoret for minuttet etter ble Ranheim tildelt straffespark. Mikke var ikke på banen, men det var nok av gode straffetakere til at det skulle lett ordnes med utligning. Lett ble det ikke! Erik Tønne skjøt ukonsentrert utenfor.

Ranheim kjørte kampen som de har gjort i de kampene som har vært spilt i 2020, men uten å få uttelling på de mange angrepene. Samtidig tikket det inn resultater fra Tromsø der «Ranheims spiller», Mats Lillebo, scoret 2 mål mot serieleder Tromsø. Enn om vi hadde nok en Mats på laget?

En uhyre spennende 2. omgang

Kongsvinger gikk til pause med ett måls ledelse. Dette måtte vi da kunne hente inn? Angrepene mot Kongsvingermålet buldret i stort monn uten at det ga tellende resultater. 10 minutter var gått av 2. omgang før Maalen tok grep og satte Inn Erlien og Mikke.

Ranheim kjørte på og i det 68 minutt kom det forløsende utligningsmålet. Det var et selvmål av Kongsvingers målscorer i 1. omgang. Etter dette satt Ranheim i gang det angrepsspillet vi har blitt kjent med i sommer. Full fart mot motstanderens mål og framsto som det angrepslaget laget nå er kjent som. På sitt beste er Ranheim nesten like gode som Bodø/Glimt i angrep. Noe av disse kvalitetene viste laget i en suveren 2. omgang.

Etter 79 minutter tok Maalen ut Sivert Solli og erstattet han med Nardogutten Ole Sæter. Det skulle svare seg. Sivert Solli hadde slett ikke gjort noen dårlig kamp, men kanskje så Svein tegn på at han var sliten? Det tok ikke mer enn noen sekunder så hadde innbytter Ole ført Ranheim opp til 2-1.

Vi var ikke lenge i Paradis. Det var gått 3 minutter fra Ole Sæter hadde ført oss i ledelsen før Kongsvinger scoret etter et frispark fra ca. 18 meter. Skuddet går i Barlis hansker, går innom et par Kongsvingerspillere før ballen settes i mål og det står 2.-2. Tida holder på å renne ut, men på overtid dukker igjen Ole Sæter opp og sette ballen i mål til stor juble blant spillerne, de på tribunene og vi mange som fulgte kampen på TV. 3-2 til Ranheim lar seg gjøre, men her skulle vi ha bøttet inn mål og kanskje holdt buret rent?

Ranheim gjorde en meget god kamp og fortjener godt det 2. plassen laget har på tabellen.