A+ A A-

av. Kjell A. Arntzen

Det ble ingen hyggelig kveld verken for Jerv eller fotballinteresserte i Grimstad. De fikk riktignok en spiller utvist etter 14 minutter da han på ureglementer måte felte Mads Reiginiussen på vei mot mål. Innenfor eller utenfor 16-meteren? Det ble et frispark fra 16 meters hold, men ikke mål, Jerv måtte fortsette kampen med 10 mann.

Jerv tok ledelsen

Nok en gang ble vi straffet for dårlig forsvarsarbeid. Den ellers så sikre Daniel Kvande og Martin Lundal klønete det veldig til da de skulle hindre Jervs Zernicow å score etter 15 minutter. Det skal sies at det fikk god hjelp av Even Barli i Ranheimsmålet. Vi har fortsatt problemer med forsvarsspillet, men angrepsspillet er så absolutt av høy klasse. Så langt i sesongen ser jeg ikke noe annet OBOS-lag som spiller så godt og variert i angrep. Spillerne er lynraske når ballen erobres på midtbanen og flere styrter i angrep.

Daniel Kvande rettet opp det «dårlige» inntrykket han gjorde ved Jervs mål med sitt langskudd i det 25. minutt. Det sto helt fortjent 1-1. Det skulle bli flere Ranheimsmål. Alt tydet på at dette ble en kamp hvor vi kom til å styrke en allerede flott målforskjell.

Ole Sæter la på til 1-2

Ole Sæter avsluttet et strålende Ranheimsangrep etter 30 minutter. Det var skikkelig moro å se hvor fort ballen ble spilt mot Jervmålet, hvordan spillerne plasserte seg foran hjemmelagets mål og Oles avslutningsegenskaper. 1-2 til Ranheim og vi kunne vente mer!

Et kunstfrispark

Etter 58 minutter fikk Ranheim frispark ca. 16 meter fra Jervmålet. Tønne, Kvande og Reiginiussen stilte seg opp ved ballen. Hvem skulle skyte? Jeg tippet på Kvande som stor klart best til for å få ballen i mål, men det ble et feil valg. Det ble Mads! Det var et kunststykke det han presterte. Han tok fart parallelt med Jervs 16-meter og klistre ballen i vinkelen til høyre for Jerv-keeperen. Utakbart.

54 minutter var gått og Ranheim ble helt korrekt tildelt straffespark. Erik Tønne satte ballen kontant i mål. Det sto 1-4 og Ranheim var slett ikke ferdig. I det 77. minutt dukket Ole Sæter opp igjen og scoret vårt femte mål.

Erik Tønne satte et flott punktum

Det var helt fortjent da en av banens giganter, Erik Tønne, fikk puttet den sjette ballen i Jervs mål. Det sto dermed 1-6 og Ranheim har nå på sine 12 kamper scoret ufattelige 40 mål! Det er 3,3 mål i snitt per kamp.

Hvem framhevet seg hos oss?

Ole Sæter og Erik Tønne scoret begge to mål i denne kampen. I tillegg gjorde begge en strålende kamp. Mads slet og var konstruktiv gjennom hele kampen og kronet sin innsats med det fantastiske frisparkmålet.

Ellers spilte laget en strålende angrepskamp, Vel var Jerv bare 10 spillere i 75 minutter, men jeg tror det ikke hadde det minste å si for sluttresultatet. En stor bortekamp av Ranheim som fortsatt holder 2. plassen på tabellen. På søndag møter vi «Kåffa» (KFUM) på Extra Arena. Jeg skal ikke forskuttere noe, men jeg tør si at her vil Oslo-guttene måtte slite for å reise hjem med poeng.