A+ A A-

fra Bydelsnytt

Da Måndalen IL i forrige uke måtte kaste inn håndkleet som arrangør av Lerøy-lekene, steppet friidrettsklubbene i Trondheim inn på superkort varsel for å redde det tradisjonsrike stevnet.

-Vi fikk en henvendelse fra forbundet så sent som forrige torsdag om vi hadde muligheten til å ta over som arrangør. Smittevernhensyn gjorde at Måndalen ikke klarte å oppdrive nok overnattingsplasser til deltakerne, forklarer Marianne Aune i Ranheim friidrett.

Ranheim friidrett sammen med Nidelv IL og friidrettskretsen fikset det

Sammen med Nidelv IL og Trondheim friidrett gikk ildsjeler i Ranheim friidrett umiddelbart i gang med jobben å få tak i folk til de viktigste rollene.

-         Alternativet hadde vært at nærmere 150 unge og lovende utøvere fra kretsene i Midt- og Nord-Norge ikke hadde fått muligheten til å delta i årets Lerøy-leker. Det følte vi ikke var noe alternativ, forteller Aune.

På rekordtid klarte de tre klubbene sammen med Sør-Trøndelag friidrettskrets å få på plass det som trengtes for å gjennomføre stevnet.

-         Det var en god del organisatorisk arbeid med alt fra bemanning og overnatting til mat og rigging. At vi bare hadde én uke på oss må vel nesten være ny norgesrekord i det å ha dårlig tid. I hvertfall når det gjelder et stevne av denne størrelsen, ler Aune.

Daglig leder i Sør-Trøndelag friidrettskrets Ola Sakshaug, er full av lovord til trondheimsklubbene. - Det har vært en fantastisk innsats og stå-på vilje fra folk i alle ledd og fra ulike deler av kretsen, noe som lover godt til neste års UM i Trondheim. Til og med værgudene spilte på lag, forteller en fornøyd Sakshaug som i helgen selv fylte rollen som speaker.

De tre trondheimsklubbene stilte lørdag og søndag med nærmere 100 frivillige for å få ting til å gå knirkefritt.

PS! Lerøy-lekene er en videreføring av de gamle Donald Duck-lekene, som har røtter tilbake til 1968. Utøverne tas ut til kretslag og konkurrerer på vegne av kretsen i tre ulike regioner (Østlandet, Vestlandet og Midt-og Nord-Norge).