A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Det var nok ikke bare jeg som følte det er tungt å være Ranheim-supporter i kveld. Det var så tungt og så ille at det heller ikke er morsomt å sette seg ved tastaturet for å oppsummere elendigheten. For elendig var det sett med mine øyne. Jeg hater å være negativ til laget i våre hjerter, men jeg fikk veldig mye medhold etter kampen av en tidligere toppdommer og god Brage-spiller. Den samtalen fortalte at jeg ikke var helt på jordet.

Det begynte vel bra?

Med Rosenborgtrener Hareide og fotballpresident Svendsen på tribunen lå alt til rette for en stor fotballkveld på Extra Arena. Det ble det dessverre ikke. Det begynte så bra med en scoring av Mads etter et kvarters spill, men derfra og ut var det meste tungt, veldig tungt.

Jeg må kunne si det uten at det tar livet av all drøm om spill i Eliteserien i 2021. Som sagt så startet det bra. Etter litt klabb og babb foran Christoffer Gjertsen i bortelagets mål, fikk Mads Reginiussen anledning til å sette ballen i mål. Vi var i gang og skulle vise de «høye herrer» på tribunen at de hadde valgt riktig sted i kveld.

Slik skulle det ikke bli. Jeg må vel si at «tungsinnet» kom innover meg og festet seg god i et godt humør som var på vikende front. Vi ledet 1-0 etter 15 minutter, men verken spill eller sjanser tydet på at dette ville bli en festkveld.

Det skal ikke gå an

Jeg fatter ikke at det er mulig å forære Ullensaker/Kisas løpere to klare målsjanser etter juniorfeil av rutinerte Ranheim-spillere. I det 20. minutt ble serveringen besørget av våre to forsvarsspillere på høyresiden. Kisas nummer 20 (Morten Sundli) hadde blankt mål å sette ballen i. Det sto 1-1 og det var i det minste uavgjort.

Det tok bare ni minutter før vi gjør nok en forsvarsfeil som fører til bortelagscoring, Denne gang er det nummer 16, Henrik Kristiansen, som enkelt setter ballen forbi Magnus Lenes og økte til 1-2.

Det skulle bli mer Ullensaker/Kisa

Hver gang bortelaget erobret ballen og satte fart mot Lenes i vårt mål ble det farlig. Jeg tør vel å si at det hver gang var etter helt unødvendige balltap på vår egen banehalvdel. Jeg noterte at det i det 32. minutt kom en ny sjanse for Kisa. Skuddet gikk like utenfor stolpen. Det samme skjedde etter 36 minutters spill.

Til pause med 1-2

Pauseresultatet fortalte ikke at kampen var avgjort, men stilte store spørsmålstegn med hvordan vi skulle klare å snu kampen. Selv hadde jeg 3-2 på mitt tips og jeg var fortsatt med, men ærlig talt; trua var ikke helt med!

2. omgang startet med en drøss med feilpasninger og usikkert spill i Ranheim-forsvaret. Ikke ble det satt i gang angrep som ble fullført, og mange balltap skapte farligheter for bortelaget. Etter 78. minutter var det Kisas nummer 20, Morten Sundli, som sørget for 1-3. Det var flere enn undertegnede som ristet oppgitt på hodet.

At Michael Karlsen scoret på straffe i det 89. minutt og pyntet på resultatet var greit, men du verden hvor vi slet både på tribunen og på banen.

Det skal sies at Ranheim hadde flere headinger etter cornere, men ikke en eneste gang klarte de å få ballen under tverrliggeren. Nå hender det at jeg får litt pepper etter mine kampanmeldelser, men ikke verre enn at jeg står dem av. Når det er sagt skal dere vite at jeg slett ikke liker å være negativ mot laget og spillerne, men denne kvelden var etter mitt syn noe som lignet «grusom».

La det lyse litt opp i denne mørke fotballkvelden at Stjørdals Blink klarte å slå Sandnes Ulf 5-4 på MUS Arena. Dette etter å ha ligget under Stavangerlaget helt til det 70. minutt. Selvmål av Landu Landu i det 74. minutt sørget for en sterk Blink-seier.

Mads den beste

Denne gang er jeg enig med Forza i deres valg av lagets beste. Valget var på Mads Reginiussen. Han hadde dessverre ingen motkandidater.