A+ A A-

Av: Kjell A. Arntzen

Det er av og til jeg undrer på om jeg egner med som en som referer til fotballkamper. Jeg har aldri vært i faget, men har fulgt med både Kvik, Falken, Brage og Wing da de spilte i daværende Landsdelsserie med sine hjemmekamper på Lerkendal. Rosenborg var lengre ned i divisjonssystemet og spilte i sine sorte- og hvitrutede trøyer på Rosenborgbanen. Like engasjert den gang som nå, og like «sur» når det ikke går veien.

Strømmen tok føringen i 1. omgang

Ranheim startet kampen bra og kunne tatt ledelsen med en stor sjanse for Mads Reginiussen etter 11 minutters spill, men over. Minuttet etter var Lasse Norås på vei mot Even Barli i Ranheimsmålet, rundet lett Eggen Rismark og satte ballen i mål.

I det 21. minutt var Strømen frampå igjen, men denne gang var Robert Williams der og reddet på streken. Det ble mere Strømmen i det 31. minutt. Et frispark fra 20 meter hadde retning mot vårt mål, Even var der, men klarte ikke å holde skuddet. Det ble retur hvor Even viste sin klasse.

Even hadde flere kvalifiserte redninger under hele kampen og viste tydelig at han nå må være vårt førstevalg på keeperplassen.

Med 1-0 til Strømmen ebbet første omgang ut. Det ble som jeg fryktet før kampen startet; her kom vi til å få trøbbel! Det kunne ha vært verre etter omgangen.

Andre omgang ble bedre

Maalen hadde nok strammet opp sine spillere i pausen for det var et annet lag vi så i 2. omgang. Nå ble Kvande og Sivert Solli tatt av og erstattet med Martin Lundal og Vegard Erlien. Det ble kanskje ikke så mye farligere, men vi tok føringen og grepet om kampen. Omgangen startet med en feberredning av Even, men etter det fikk han lite å gjøre.

Ranheim angrep, men dessverre uten den brodden vi har sett laget i sine beste stunder. Skuddferdigheten var svak gjennom hele kampen, men det kan det rettes mye på til de kommende kampene.

Vi fikk en corner fra høyre i kampens 67. minutt og håpet steg. Skulle vi få utnyttet denne i tellende resultat? Så skjedde det! Corneren fra Erik Tønne nådde fram til Martin Lundal som på enkelt vis satte ballen i måt. Det endte med 1 poeng til hvert av lagene, et resultat som var ganske så rettferdig etter spill og sjanser.

Ranheims beste?

Mitt valg falt denne gang på Even Barli som ryddet godt opp da Strømmen skapte sine mange sjanser i 1. omgang. Av de ute på banene syns jeg nok et gang at Robert Williams jobbet godt, var god i forsvar og angrep. Morsomt å se Robert i en slik kamp.

Vi holder fortsatt 3. plassen før Lillestrøms 18. kamp. Dagens kamp mot Jerv er utsatt pga. Covid-19.