A+ A A-

 

tekst: Kjell A. Arntzen                          foto: RIL

Mikke Karlsen

Lagets nybakte pappa, Michael Karlsen, sørget for målet som ga oss 3 poeng i kveldens kamp mot Sogndal. 

Konfirmasjon i familien betød en omprioritering for mitt vedkommende. Billetten til toppkampen Ranheim vs Sogndal måtte byttes ut med dress, slips og glede over konfirmantens store dag. Kampen ble sett i opptak på Eurosport Player uten at noen hadde gitt meg resultatet i kampen. Jeg hadde spenningen helt fram til dommeren blåste for full tid og fire tilleggsminutter.

Svak første omgang

Det var slett ikke noen lystelige minutter i starten av 1. omgang. I løpet av de første 13 minuttene hadde vi knapt passert midtstreken. I det 13. minutt løsnet Erik Tønne et skudd som hadde fortjent en bedre skjebne. De to neste minuttene var Ranheims. Da kom det tre sjanser som i heldige stunder kunne ha gitt mål, men ikke i kveld.

Erlien hadde en fin forsering og innlegg fra venstre, men Magnus Blakstad nådde ikke fram for å sette ballen i Sogndal-målet.

Det ble Sogndals omgang

Sogndal kom nok til Ranheim for å kapre 3 poeng og legge Ranheim 9 poeng bak seg. Et slikt kamputfall kunne trolig betyr farvel til direkte opprykk? Slik ble det heldigvis ikke, men det kan sies at Sogndal spilte seg fram til flere sjanser som kunne ha gitt mål.

Så har vi en svært god siste skanse i Even Barli. Også i denne kampen viste han sin klasse. Ei feberredning etter 20 minutter sørget for at vi fortsatt hang med. Noen minutter senere vartet han opp med ei praktredning etter corner. Skuddet ble halvklarte av solide Even, men han måtte gi en retur som han selv ryddet opp i.

Med unntak for perioden mellom det 13. og 15. minutt, var det lite som tilsa at Ranheim hadde noe å fare med i kveld. Ballen gikk utallige ganger på tvers og tilbake. Videre må jeg få med at det var mangel på initiativ som førte ballen framover mot Sogndals mål, våre spillere «sprang i sirup», det ble enkle balltap og spilt pasninger som sjelden traff en spiller i blå trøye!. Jeg må vel tilstå at jeg så det som vanskelig at Ranheim tok poeng i denne kampen, men det skulle vise seg å være mulig.

Et nytt Ranheim etter pausen

Maalen hadde sikkert fått til en god prat i pausen. Foran skjermen merket jeg at det kom «et nytt Ranheimslag» på banen. Etter 50 minutter fikk endelig Sivert Solli fart på bena og stormet fram langs høyrekanten. Ballen ble lagt inn til Mads som fyrte av, men like til side for Sogndalsmålet.

Magnus Blakstad serverte et skudd i retning vinkelen, men her var keeper våken og plukket skuddet lett ned. Så var det Sogndal som forsøkte seg. Det var gått 63 minutter og Barli var fortsatt våkent med. Nok en fantomredning da en Sogndal-spiller kom alene mot han.

Inn med «Mikke»

I det 62. minutt sendte Svein Maalen inn Michael Karlsen for Magnus Blakstad. Vi hadde i en periode nå hatt trykk mot Sogndals mål. «Mikke» er ikke lenger en lynrask spiss, ei heller kan du si at han løper mye. Men det skal det godeste «Mikke» ha; han lukter hvor han skal være når innleggene kommer.

Det hadde bare gått seks minutter etter Karlsens inntreden før han fikk satt ballen i mål bak Sogndalskeeperen. Undertegnede spratt opp av godstolen og jublet som en gal. «Nå klarer vi det,» sa jeg til meg selv.

Det ble bare med dette målet og dermed var det vi som stakk av med de 3 poengene som var til disposisjon for vinneren. Kampen i toppen er tett og Ranheim er fortsatt med i kampen om dirkete opprykk.

Ingen av de andre lagene har scoret så mange mål som Ranheim. Jeg regner med at laget finner fram scoringsformen igjen. Neste kamp er mot Ullensaker-Kisa på Jessheim. Det skulle være en motstander som frister Ranheims målappetitt?

Sogndal skal møte topplaget Tromsø som nå har 5 poeng ned til Sogndal. Mellom Sogndal og Ranheim er det bare 2 poeng. En seier til Tromsø og Ranheim i neste serierunde vil bringe oss tilbake til 2. plassen. Jeg skal heller ikke glemme Lillestrøm som har fått fart på laget i det siste. De ligger bare 2 poeng bak oss og møter Øygarden på Lillestrøm.

Lagets beste spiller var Even Barli!