A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Ranheim dro på seg et surt hjemmetap for Ullensaker/Kisa i serieomgang 15. Det ble 2-3 til gjestene på Extra Arena. I omgang 20 møtte vi det samme laget på Jessheim Stadion og igjen gikk laget på et tap. Denne gang 1-0. Tap av 6 poeng mot et av de svakeste lagene i årets OBOS-serie holder ikke om vi skal sikte på direkte opprykk. Jeg tror dessverre at toget for en slik plassering gikk på Jessheim i ettermiddag.

Vi hadde ballen mest

Ranheim hadde nok ballen mest i begge omgangene, men det hjelper lite når man ikke angriper på alvor. Vi hadde 8 skudd mot mål i 1. omgang, men alle gikk utenfor. Det samme skjedd også i 2. omgang, 8 skudd mot mål og ingen fant veien mellom stengene! Om vi hadde ballen mest så var det Ullensaker-Kisa som scoret det avgjørende målet. Et flott frispark av Henrik Kristiansen i det 79. minutt hadde få problemer mot et ufattelig blek Ranheimsmur. Ballen gikk rett inn. Barli var vel sjanseløs på den?

Ranheim hadde egentlig ingen sjanser som varslet mål i denne kampen. Jeg gjør et unntak for Mads´ sin «gigasjanse» fire minutter inn i overtiden. Den gikk dessverre himmelhøyt over og 1 poeng forsvant.

Ullensaker/Kisa vant fortjent

Jeg våger å si at hjemmelaget fortjente alle poengene. Ranheim var for tamme i det meste av det de foretok seg gjennom kampen. Nok en gang fikk vi se et usikkert lag som spilte på tvers og tilbake framfor å gå helhjertet i angrep.

De få angrepene laget forsøkte å få til ble avbrutt i det en gulkledd spiller møtte opp foran vår ballfører. Løsningen for oss var å spille ballen tilbake til de to i midtforsvaret. Jeg tok fram en påstand min mangeårige publikumskamerat og Ranheims kantspiller, Leif Lauritsens, stadig serverte: «vi har ikke en spiller som kan drible av et par motstandere for så å slå inn». Under flere av lagets kamper må jeg kunne si meg enig med min avdøde venn.

Vi bør kunne klare kvalifisering

For å få spille kvalifisering må vi plassere oss fra nummer 3 til nummer 6. De lagene som ender på 3. og 4. plass får hjemmekamper i den første kvalifiseringskampen. Mitt tips for toppen er at Tromsø blir seriemester, Lillestrøm tar 2. plassen og Sogndal kaprer 3. plassen. Lillestrøm har per nå en hengekamp mot Jerv å spille for å ha det samme kampantall som de andre. En seier for LSK i den utsatte kampen mot Jerv, fører laget opp til 2. plass.

I kveld er stillingen slik: Tromsø 45, Sogndal 40, Lillestrøm 38 (en kamp mindre), Ranheim 37, Åsane 31 og Sandnes-Ulf 28. Det blir både jevnt og spennende.