A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Det hadde ikke vært noe å si på om Ranheim hadde stukket av med 3 poeng i dagens kamp mot formsterke Lillestrøm. To supersjanser i 1. omgang hadde fortjent en bedre skjebne enn de fikk, men en god keeper i LSK-målet forhindret scoringer. Jeg kunne ikke se at LSK hadde noen lignende sjanser i 1. omgang.

Lillestrøm er formlaget

Før dagens kamp har LSK vist god form. De 10 siste kampene for laget har endt med 7 seire og 3 uavgjorte. Ingen andre lag kan vise til en slik form siden serierunde 9. De slo bl.a. serieleder Tromsø 0-1 på Alfheim i runde 15.

Lillestrøm klart best i 15 minutter

Kampens første kvarter bar bud om at her kom det et formsterkt topplag i OBOS-serien for å befeste sin posisjon som direkte opprykkskandidat. Jeg vil ikke si at de spilte «ball i hatt» med Ranheim, men de eide ballen uten å skape de helt store sjansene. I stor grad ble våre spillere løpende imellom.

Etter det første kvarteret våknet Ranheim og angrep Lillestrøm fra begge kanter. Om ikke alt tversover- og tilbakespill var over så var det vesentlig mindre av slikt nå enn det har vært i de siste kampene, Nå ville laget framover for å skape trøbbel for en av de fremste konkurrentene til direkte opprykk. Med tap i dagens kamp kunne vi trolig se langt etter en slik plassering?

Nesten 1-0 etter 35 minutter

Heggem hadde en gylden mulighet til å føre Ranheim opp i ledelsen etter 35 minutter. Dessverre for oss var LSK-keeper Christiansen i kalasform denne ettermiddagen. Han gjorde et tigersprang og reddet skuddet som hadde retning inn mot venstre stolpe.

Flaks hadde vi heller ikke i det 40. minutt da Mads fyrte av, men også her var Christiansen våkent med og fikk slått skuddet til corner. Første omgang endte med 0-0 med fleste Ranheimsjanser.

Lillestrøm tok føringen

Lillestrøm fikk 2. omgangs første sjanse etter bare 2 minutters spill. Et mønsterangrep ble ført fram på deres høyre side, ballen ble lagt inn foran vårt mål og Even måtte strekke seg for å redde. Sørløkk hadde en god mulighet etter 61 minutter, men det løse skuddet gikk til side for Christiansen i LSK-målet.

I det 63. minutt dro bortelaget opp et nytt flott angrep på høyresiden. Gustavfsson fyrte av og ballen gikk mellom bena til Eggen Rismark og var utakbar for Barli. Ranheim hadde et skudd som kunne ha gitt uttelling i det 67. minutt, men Sollis skudd ble reddet.

I det 70. minutt foretok Maalen et dobbeltbytte. Ut gikk Heggem og Sivert Solli og inn kom «Mikke» Karlsen og Robert Williams. Det førte til mer fart på vår venstre side og større tyngde i angrepet. «Mikke» er nok ikke av de spillerne som springer mest, men det skal han ha; - han tilfører angrepet kraft og er et oppspillspunkt. Det var tydelig at LSK-forsvaret fikk noe annet å bryne sine slitne ben imot etter disse byttene.

I det 83. minutt kunne Lillestrøms Lehne Olsen ha punktert kampen. Avslutningen sto imidlertid ikke i stil med forarbeidet.

Så var det vår tur

Svein Maalen hadde ikke gitt opp trua på at Ranheim kunne ta poeng i denne kampen selv om tiden var i ferd med å renne ut. Fra sidelinja hørte vi; «Vi får flere sjanser»! Selv når den ordinære spilletiden var over og dommeren hadde lagt til 4 minutter, hadde Svein ikke gitt opp. Igjen lød den samme setningen fra linja; «Vi får flere sjanser»!

Sjansen kom 2 minutter på overtid. Etter noe klabb og babb i et hektisk LSK-forsvar fikk «Mikke» headet ballen ut til Sørløkk som sendte avgårde en markkryper fra ca. 20 meters hold og i mål. En helt fortjent utligning!

Det ble en god kamp av Ranheim som nå har 38 poeng og er bare 2 poeng bak Sogndal som ligger på direkte opprykk. LSK har en kamp mindre enn de andre topplagene. Ranheim er fortsatt det mestscorende laget i OBOS-ligaen med sine 51 nettkjenninger!