A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Ranheim røk i stor fart ut fra kampstart. Her skulle "skapet" sette på plass og det var det Stjørdals Blink som skulle lide for. Ranheim skulle befest seg som fylkets nest beste lag og "lillebror" fra Stjørdal skulle slås! I de første 15 minuttene kjente vi igjen hjemmelaget fra de gode periodene i sesongen. Laget gikk raskt i angrep, ballen ble ført raskt framover og det endte med to scoringer før 16 minutter var spilt. Vi koste oss på tribunene.

Etter kun 7 minutter fikk Ranheim helt riktig tildelt straffespark etter felling av Sivert Solli innenfor 16 meteren. Michael Karlsen var som vanlig sikker fra krittmerket og det sto 1-0. Festen fortsatte og etter 15 minutter fikk Mads levert ballen til Erik Tønne som skjøt i mål. Det sto 2-0 og de fleste på tribunene mente nok at dette kom til å gå veien.

Ranheim hadde minst to åpenbare sjanser i de følgende minuttene. Mikke nikket utenfor i en klar scoringssituasjon, Deretter var det Mads Reiginiussen som misbrukte en stor sjanse med skudd utenfor stengene.

Etter hvert kom Stjørdals-Blink

Etter at Ranheim tidlig hadde tatt en tomåls ledelse var bortelaget tvunget til å ta grep om kampen. Deres første mål kom som følge at et mønsterangrep av Ranheim og Sivert Solli. Solli kom seg inn i Blinks 16 meter, leverte ballen til Tønne som kunne sette 3-0. Et dårlig skuddforsøk ble lett reddet av Blinks danske keeper. (Tror han er dansk?)

Keeperen satt raskt i gang et angrep etter denne redningen. Ballen ble spilt lagt opp i banen og nådde målfarlige Mats Lillebo. Han hadde ingen problemer der han kom alene med Even i vårt mål. Det sto 2-1. Det var da gått 24 minutter av en omgang som skulle bli fartsfylt og morsom.

Moroen avtok noe etter 29 minutter. Etter corner fra Sander Kartum gikk Lillebo opp og satte hodet til. Det sto plutselig 2-2. Jeg begynte å tenke på Blinks forrige kamp der de lå under 2-0 mot serieleder Tromsø. Det var en ledelse de hentet inn og vant 2-4. Slik gikk det heldigvis ikke denne gang.

2. omgang ble tam

Ingen av lagene viste spill av klasse i 2. omgang. Ranheim falt tilbake til gamle synder med tversover- og tilbakespill. Uten fart og oppfinnsomhet i angrepet ble det heller ikke skapt store sjanser. Nærmest var vel Sondre Sørløkk i det 85. minutt, men mål ble det ikke ut av den sjansen.

Ranheims beste?

Ranheims førsteomgang var det klasse over, i alle fall til midt i omgangen. Jeg syns Sivert Solli og Erik Valla Dønnem var de beste. I 2. omgang kom Robert Williams inn. Robert er en spillertype som bør gi han flere kamper! Han har fart, han er av de få som kan drible av noen spillere, og han vil være en god tilvekst til lagets angrepsspill. Det synes for tamt når det røyner på.