A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Etter å ha sittet oppe ei hel natt for å se fra det amerikanske valget og elendigheten som råder «over there», var det skikkelig morsomt å kunne melde fra Extra Arena om noe som var både godt og moro. Det stoppet på 5 mål i kveldens kamp mot Jerv, og alle målene var det Ranheim som sto for.

Det var riktig stimulerende å se at laget endelig viste hva de kan når de er påskrudd. I denne kampen viste laget at de kan, og faktisk hører hjemme helt i toppen av OBOS-ligaen.

Ranheim startet best og var best

Svein Maalen sa før kampen at de skulle ut for å spille sitt eget spill. Vi skulle få se angrepsfotball og et forsvar som tettet igjen bak. Barli var tilbake i målet og Robert Wiliams var back og kant på venstresiden. Allerede etter noen få minutter kom kampens første sjanse, men skuddet fra Tromsdal gikk langt over. Ranheim hadde ikke planer om å roe ned. Denne kampen skulle vinnes, og det med stil. Etter 10 minutters spill sendte Robert en langpasning mot Erik Tønne. Sivert Solli hadde allerede lagt på løp opp høyrekanten og fikk servert ballen, forserte inn mot Jervs 16 meter og la ballen kontrollert ut til Mads som gjorde 1-0.

Ranheim fortsatte presset og fikk scoring nummer to. Denne gang var det Erik Tønne som la inn fra venstre mot «Mikke» Karlsen, og ledelsen var doblet.

Det gikk troll i ord

Etter 2-2 kampen mot Stjørdals-Blink traff jeg på «Mikke» Karlsen, Christian Eggen Rismark og Erik Tønne under et kafébesøk på Flipper. Det ble selvfølgelig pratet litt fotball, og under samtalen sa jeg bl.a. til «Mikke»: «det må gå an for deg å score på annet enn straffe også>». Samtidig slang jeg på til Christian at det nå måtte komme scoring fra han også! Erik Tønne fikk ikke samme beskjed, men alle tre svarte at de skulle score i neste kamp her på Ranheim!

Det var bare gått knappe fem minutter av 2. omgang da Sivert Solli slo en ball inn foran Benjamin Boujar i Jerv-målet. Der kom Mads i fykende fart med skuddfoten, men ballen gikk dessverre rett på keeper. I kampens 50. minutt kom nok et mønsterangrep på Ranheims høyreside. Sivert Solli dro opp i stor fart, la inn mot Karlsen som hadde full oversikt over en bedre plassert Erik Tønne. Ballen gikk til Erik som enkelt la ballen bak Boujar. Så kom den tredje av de som hadde lovt scoring på Flipper, Christian Eggen Rismark skulle også holde lovnaden sin. En corner fra Erik Tønne søkte hodet til Rismark og det sto 4-0.

88 minutter spilt og 5-0

Det skulle bli nok et mål for hjemmelaget. Ole Sæter har vært lenge ute av spill, men denne gang slapp han inn i de siste minuttene. Det skulle bli et godt bytte. Nok en gang var det Erik Tønne som var servitør. Han la inn fra høyre, og det møtte Ole Sæter flott og headet inn Ranheims femte mål i denne festforestillingen.

Hvem var best?

Hele laget gjorde en god kamp. Skal jeg trekke fram noen enkeltspillere kommer jeg ikke unna Sivert Solli, Robert Williams og Erik Tønne. Disse tre setter fart i våre angrep og kommer ofte til farligheter, men bevares; - alle de andre gjorde også en solid innsats i kampen.