A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Det tok omtrent 20 minutter før vi tok del i kampen på Ekebergsletta. En viktig kamp for begge lagene, men særs for Ranheim som fortsatt ønsker å være med i kampen om direkte opprykk. Etter de første 20 minuttene eide Ranheim kampen. Laget spilte slik vi kjenner dem, gode i de fleste av spillets faser.

En perle av ei scoring

I det 25. minutt ble Ranheim tildelt frispark, cirka 30 meter fra «Kåffa»-målet. Med god medvind, med god fot og hardt skudd fyrte Daniel Kvande av. Keeper hadde ingen mulighet til å holde det harde skuddet og måtte gi retur. Returen fanget målmaskinen Erik Tønne opp, og scoret enkelt. 0-1 til Ranheim og fortsatt med i toppen.

KFUM hadde sin første store sjanse etter 28 minutter da KFUMs beste spiller, Sortevik, fyrte av. Even Barli var imidlertid raskt nede og nådde skuddet, men måtte gi retur. Returen hentet han selv inn.

2. omgang var Ranheims

2. omgang startet godt for Ranheim. Ballen gikk sikkert fra spiller til spiller og balltapene ble betydelig redusert. Både forsvar, midtbane og angrep spilte kontrollert og tidvis godt. En gedigen sjanse fikk vi ved Ole Sæter. Et hardt innlegg fra høyre satte Ole foten på og vi så ballen i mål. Det vi ikke så va KFUMs forsvarsspiller som på en flott måte blokkerte Oles skudd til corner. Der skulle det ha ståtte 0-2 og kampen hadde vært «drept».

Tull og tøys mellom Barli og Eggen Rismark

Så skulle det skje igjen at det ble tøyset i vårt forsvar. Denne gang en helt håpløs og unødvendig situasjon. Even spiller ballen løst til en uoppmerksom Egge Rismark. Han klarer ikke å få fatt i ballen, men det gjør KFUMs spiller nummer 10, Alagie Sanyang. Alene med Barli blir resultatet scoring, - og uavgjort for hjemmelaget.

Jeg vet ikke om slikt kan kalles «juniorfeil»? Dette var rett og slett forsvarsspill av verste sort. Vi ser ikke mye slikt i juniorfotballen! Slik ble det denne gang. Vi ga bort 2 poeng i en kamp vi burde hatt alle tre!

De beste hos oss?

Det var flere som utmerket seg positivt. Foran TV-skjermen merket jeg meg Lopez. Sjelden har jeg sett han så delaktig og kreativ i spillet. Han var så absolutt en av de bedre. Erik Tønne var også god. Han løper og løper, er over hele banen og foran mål når det er behov for han. Det var det i denne kampen.

La meg også gi positiv omtale av Daniel Kvande og Mads Reiginiussen. Dette var en av deres beste kamper i høst.

Åsane klarte også bare 1 poeng

Vår nærmeste konkurrent bakfra, Åsane, klarte heller ikke mer enn 1 poeng i sin hjemmekamp mot nedrykkstruede Kongsvinger. Om Sogndal skulle tape ettermiddagens bortekamp mot Sandnes Ulf så er stillingen i toppen uforandret mellom disse lagene. Det ser nå ut for at Sogndal og Ranheim kjemper om den gjeveste kvalifiseringsplassen, 3. plass? Skulle Sogndal vinne ettermiddagens kamp må vi konsentrere oss om 4. plassen i kamp med Åsane.