A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår de svenske jentene med klar margin i finske Ruka gjør mye for humøret. Det raserer heller ikke humøret når Johannes Høstflot Klæbo slår tilbake og vinner 15 km. i Ruka og at den mer ukjente skiskytteren, Sturla Holm Lægreid, slår verdenseliten i skiskyting i finske Kontiolahti. Jeg biter i meg at mitt Crystal Palace ikke strakk til mot Newcastle, men det er tyngre å svelge at Ranheim TF nok en gang ble for små i en kamp som var viktig for dem.

Jevnspilt 1. omgang

Det ble en fartsfylt og jevnspilt 1. omgang på Alfheim i ettermiddag. Jeg kan på ingen måte si at hjemmelaget gikk til pause med en fortjent 2-0 ledelse. Ranheim hadde mange nok sjanser til å utligne denne pauseledelsen, men nok en gang glimret skuddferdigheten med sitt fravær foran motstanderens mål.

Etter bare 3 minutters spill fikk vi en sjanse som vi skal sette om vi skal oppnå et godt resultat. Mateo la et godt innlegg fra på høyre som gikk gjennom hele TIL-forsvaret og endte hos Erik Tønne. Han beinet ballen mot mål, men en god og heldig Tromsø-keeper fikk avverget scoring. Der skulle det ha stått 0-1 i målprotokollen!

I det 14. minutt kom TIL i et godt oppbygd angrep som ble kontant stoppet av Robert Williams. Bare sekunder senere var Tromsø der igjen. En takling like utenfor vår 16 meter førte til at TIL fikk tildelt frispark. Ballen ble slått hardt inn foran mål, var innom Jostein Gundersen hode og snek seg i vårt mål under en forfjamset Barli. Ranheim hadde flere sjanser i omgangen som hadde fortjent en bedre skjebne. Noen av dem var slik at det skal scores! Sæter hadde sine sjanser som kunne ha resultert i scoringer. Det startet med et godt slått innlegg fra Erik Tønne hvor Ola satte hodet til. Karlstrøm hadde ikke store problemer med å redde hodestøtet.

Så kom et Tromsø-angrep som endte i en unødvendig scoring av Runar Espejord. Fra 16 meters hold klemte han til, og ballen gikk nok en gang under en sprellende Barli. Jeg noterte at Barli hadde tre gode redninger i omgangens siste 8 minutter. Vår største sjanse på redusering kom i de 37. minutt. Et innlegg fra Tønne endte hos Sæter, men skuddet gikk dessverre i nettveggen. Jeg konkluderer med at Ranheim gjorde en brukbar 1. omgang. Vi lå ikke noe under rent spillemessig, men Tromsø scoret på sine sjanser, - det gjorde ikke Ranheim.

2. omgang ble dårlig

Etter å ha vært gjennom en brukbar 1. omgang av våre gutter så jeg fram til 2. omgang. Det skulle vise seg at det hadde jeg liten grunn til. Foruten Robert Williams iherdige innsats i forsvar og angrep var det lite som gledet. Pasningskvaliteten sank, tempoet sank og troen på poeng visnet bort. Flere angrep gikk «fløyten» ved at pasningene ble sendt bak medspilleren den var ment for. Der dette ikke var tilfelle så gikk de i beina på en Tromsøspiller. Det skulle ikke gå bedre enn at Tromsø i det 67. minutt la på til 3-0. Scoringen kom etter et mønsterangrep fra Tromsøs side. Erlend Sivertsen førte ballen glatt forbi våre spillere og ned til kortlinja. Han la skrått ut i feltet og ballen endte til en av hjemmelagets storscorere, Kent-Are Antonsen. Han la ballen kontrollert i måt til side for Even Barli. Denne kunne Even ikke gjøre noe med, men kanskje burde dette angrepet ha vært stoppet før det ble skudd av det?

For meg var beholdningen i denne kampen, - Robert Williams! Han er god i forsvar og angrep. Også i denne kampen var han den eneste som kunne lure av en eller flere TIL-spillere med ballen i beina. I dag var han best igjen!

Selv i disse Covid-19-tidene blir jeg noe nedbrutt etter å ha sett slike Ranheimskamper. En spillemessig bra 1. omgang ble avløst av en elendig 2. omgang. Vel, vel, - vi har sikret oss kvalifiseringskamp om retten til å rykke opp. Det er en prestasjon i seg selv, men ut fra det vi gjorde i vårkampene så hadde vi kanskje trodd noe annet enn det det ser ut for å bli. Vi holder fortsatt 4. plassen og må kjempe for den. Åsane har i dag 3 kamper igjen å spille. Laget har 41 poeng og ligger 5 poeng bak Ranheim. Vi har igjen hjemmekampen mot Sandnes Ulf den 13. desember. Åsane har igjen Jerv (borte), Strømmen (hjemme) og Sogndal (borte). I korthet betyr det at vi har 3 poeng å kjempe om mens Åsane har 9 poeng å spille om.