A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen

Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt gode lag fra OBOS-ligaen framstår så ufarlige foran motstanderens mål. At Sandnes-Ulf er det får så være, men at Ranheim har dabbet slik av er nesten uforståelig. Fra å være det laget som bøttet inn mål i vår, har de i de siste kampene blitt opplevd som nærmest uinteressante.

43 mål i første halvdel

I løpet av seriens første 15 kamper var vi det mestscorende laget i OBOS-Ligaen. Hele 43 baller la vi bak burvokteren i de andre laga. Dette var langt mer enn noe annet lag i serien. Det beste ved dette antallet var at det vær gjennomgående et godt, gjenkjennbart spill som preget Ranheim TF.

Det neste 15 har ikke bydd på det samme. Kun 18 baller har vi plassert bak motstandernes målvakter! Spillet har vært dårligere, innsats har vært dårligere og mye har langt fra funket. Ranheims siste 3-poenger kom mot Jerv den 4. november, men den seieren er også den eneste på langet siste 10 kamper.

Vi har vunnet 1, spilt 6 uavgjorte og tapt 2. Det er klart dette ikke kan holde til en tabellplassering over den 4. plassen laget kapret. Nå bli det kvalifiseringskamp på Extra Arena. Her møter vi vinneren av oppgjøret Åsane – Raufoss. Går vi seirende ut av denne kampen blir det et nytt møte mot Sogndal, men denne gang i Sogndal.

Det ble en kjedelig kamp

Det var for så vidt en fartsfylt 1. omgang fra begge lags side. Gjestene hadde mye ball, men skapte lite eller ingen ting. Stort bedre var det ikke med våre gutter. Jeg noterte at Robert Williams kom i godt driv mot Ulfs 16 meter i det 11. minutt. Han var i klar skuddposisjon, men valgte å sentre ut til venstre. Der løp sjansen ut i sanden. Der burde du ha stolt på deg selv, Robert!

Etter en halv times spille kom Sivert Solli seg fram på venstre kant. Han la inn foran mål, men et svakt hodestøt ble lett reddet. Etter 35 minutter kombinerte laget godt utenfor Ulfs 16-mter, dessverre gikk avslutningen fra Heggem i fanget på Ulfs keeper.

Bortelaget tok ledelsen

Det hadde ikke gått mer enn 10 minutter av 2. omgang før Ranheimsforsvaret rotet det til for seg selv. Et innlegg fra venstre gikk gjennom hele forsvaret og endte til Ulfs Kolberg. Han fikk ikke de største vanskene med å sette ballen bak Even Barli.

Vi fikk en sjanse i det 58 minutt da Erlien sendte et godt innlegg inn fra høyre. Dessverre for oss så nådde det ikke en fremadstormende Tønne. En ny mulighet kunne det ha blitt etter 64 minutter, men Solli skyter fra nærmest død-vinkel framfor å legge ballen 45 ut. Det hadde vi nok av folk som kunne sørget for at det ble et fortjente mål for hjemmelaget,

I det 68, minutt ble vi vitne til kampens høydepunkt. Lopez erobret ballen på midtfeltet, førte den framover, passet til den bedre plasserte Sivert Solli som igjen så Sæther komme på løp. Dermed hadde vi fått vårt mål og utlignet til 1-1. Vi var klar for den beste plasseringen vi kunne oppnå, 4. plass.

Nå ser vi fram til kvalifiseringskamp på Extra Arena. Jeg tror at Åsane vil være en lettere motstander enn Raufoss med en målkåt Fillip Brattbakk?