A+ A A-

Tekst: Kjell A. Arntzen

Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende. Så gikk det den veien vi hadde håpet og ønsket, 4-1 over et meget godt lag fra Åsane. Jeg skal være den første til å si at en 4-1 seier ikke var et helt rettferdig resultat kampen sett under ett.

Det bølget fram og tilbake fra kampstart til kampslutt. Åsane gikk ut i et stort tempo og la tidlig press på hjemmelaget. De fikk også kampens første store sjanse etter corner. Skuddet som fulgte gikk i tverrliggeren og over. Det fortsatte med sterkt Åsane-press og etter 13 minutter ble det skudd over for et noe åpent Ranheimsmål. 2 minutter senere måtte Barli ut i full lengde for å redde et skudd fra Åsanes Valsvik,

Straffe

Ole Sæter ble regelrett sparket ned av en Åsane-forsvarer i det 18. minutt. Dommeren dømte helt riktig straffe for hjemmelaget. Så er det noe med at den som felles og fører til at dommeren blåser for straffe, ikke skal ta den. Her var nok Sæter selv klar på at «dette fikser jeg». Han skjøtt knallhardt fra krittmerket og i Åsanes høyre hjørne. Keeperen var ute etter ballen, men skuddet var for hardt til at han nådde fram.

Sjeldent mange sjanser og skudd

Det er sjelden jeg har notert så mange sjanser og skudd for begge lag i en kamp. Jeg har notert sjanser og flott gjennomspill i ett kjør fra det 20. til det 29. minutt. Likelig fordelt mellom lagene. I det 21. minutt hadde Ranheim en stor sjanse etter corner. Minuttet etter var det klabb og babb i vårt forsvar som førte til en stor sjanse for Åsane. Så serverte Tønne et perfekt innlegg på Sæters hode, men hodestøtet endte i fanget på keeper.

I det 26. minutt fikk Åsanes spiss et glimrende gjennomspill fra midtbanen, men skuddet ble avklart på mållinja. Minuttet etter var det Ranheims tur. Solli skjøt og keeper ga retur. Returen snappet Solli opp og spilte gjennom til Sæter som la ballen i Åsanes mål. Det sto 2-0. I det 29. minutt hadde Åsane igjen en gigasjanse, men Barli strekker seg og redder. I neste angrep var det Ranheims tur. Tønne ble spilt fri på sin høyre side, men en god Åsane-keeper reddet.

Resten av omgangen bød på offensivt og sjanseskapende spill fra begge lag. Det sto imidlertid 2-0 til Ranheim da lagene gikk til pause. Ingen på banen trodde på alvor at kampen allerede var avgjort.

Åsane stupte i angrep

Det er ikke den minste tvil om at pausepraten i Åsanes garderobe ikke hadde noen negativ stemning. De var fullt klar over at det like godt kunne ha stått 2-2 etter 1.omgang og kampen slett ikke var over.

Åsane kom på banen med den samme iver som de hadde ved kampstart. Full fart i angrep med mange mann. I det 49. minutt fikk de frispark like utenfor vår 16 meter. Det ble skutt, ballen var heldigvis innom et Ranheimsbein og gikk over. Så i det 51. minutt fikk Åsane sin fortjente redusering. Et innlegg fra høyre endte hos Steen. Han beinet ballen kontant bak Even Barli og det sto 2-1. Det ble ny, fortettet spenning i kampen.

Mye Åsane i 2. omgang

Det ble mye Åsane i 2.omang, men Ranheim var slett ikke utspilt. Om 1.omgangen var god så var andre omgang også det. Blakstads inntreden etter 60 minutter var ikke noe dumt trekk av Maalen. Like etter Blakstads entre serverte kampens store spiller, Ole Sæter, et praktmål i krysset fra vel 20 meters hold. Ingen keeper hadde tatt denne kula!

Like etter hadde Åsane en kjempesjanse, men skuddet endte like utenfor. Maalen måtte sette inn Ivar Solli Rønning for en skadd Ole Sæter i det 67. minutt. Minuttet etter han kom på banen ble Solli Rønning spilt fri med bare keeper igjen som hindring. Keeper vant denne duellen.

Barli er god å ha i slike kamper. Denne gang var han gjennomført god gjennom hele kampen. I det 70. minutt hadde han en fantomredning og hindret at Åsane gikk opp til 3-2.

Hektiske sluttminutter

Etter Evens fantomredning var det fortsatt 20 minutt pluss tillegg igjen å spille. Åsane hadde ikke gitt opp og kom i flere angrepsbølger. Kanskje var lagets spillere for redde til å løsne skudd? Det ble litt halvveis selv om de naturlig nok dominerte kampens siste minutter. Her var det snakk om videre kvalifiseringsspill.

I kampens siste ordinære minutt snapper Blakstad ballen på midtbanen. Han skrur opp tempoet med kurs for Åsane-målet. Han sentrer til en ivrig Sørløkk som lå ute til høyre. Sørløkk så opp og så at Solli Rønning var bedre plassert. Han slo ballen til Sivert som la den pent i Åsane-målet og kampen var endelig avgjort.

4-1 gir vel ikke et helt riktig inntrykk av kampen, men denne gang fikk Ranheim vist at de kan lage mål og de kan holde rimelig tett bak. En strålende kamp av Ranheim. Jeg må imidlertid få berømme Åsane som ga oss denne forestillingen. Nå er det bortekamp mot Sogndal på tirsdag. Den må vinnes!