A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen         foto: KA og wikipedia

Frank Lidahl

En kjempefornøyd Frank Lidahl får nå en ekstra grunn til å glede seg til sesongstart!

Jeg våger denne overskriften selv om jeg vet at flere vil mene at dette blir feil. Særlig feil blir det når vi vet at laget skal være en utviklingsarena for unge trønderske fotballspillere. Både ledelsen og spillerne i Ranheim Fotball har imidlertid stor lyst til igjen å innta en plass i Eliteserien og da kom denne signeringen som manna fra himmelen. Den ble akseptert over hele linja! Frank Lidahl forteller at de har brukt få kalorier for å få denne avtalen i land. - Det er vedkommende som har tatt kontakt med meg, sier daglige leder Frank Lidahl. - Han ville sjekke ut om det var en mulighet for å bli en del av spillergruppa denne sesongen, eller deler av den.

Nicklas Bendtner til Ranheim

Frank Lidahl forteller til Ranheimsavisa at de har hatt kontakt med Bendtner ei god tid nå. Foranledningen var den manglende interessen for hans enorme funkisvilla på Jakobsli. – Etter det jeg kan si er han på vei til Trondheim og ønsker å spille fotball mens han er her, sier Frank. – Vi får seg hvordan det går, men vi står selvfølgelig med åpne armer for Bendtner om han ønsker å bli Ranheimspiller i sommer. Jeg skal ha en prat med han i morgen.

Bendtner hus 2

Det er en praktbolig som skal selges på Jakobsli. Bendtner og samboeren skal bo der ut september.

Dette er såpass interessant at jeg tar kontakt med eiendomsmegler Nergaard i Eiendomsmegler 1 (han har salget for eiendommen). Nergaard forteller at boligen ble lagt ut for salg like etter at han forlot Rosenborg i 2019. – Det har vært en del interesse for boligen, sier eiendomsmekler Kent Nergaard i Eiendomsmegler 1, - men interessen har ikke vært som vi forventet. Nå har Bendtner redusert prisforlangende med 1 million kroner i håp om at den blir solgt. Han har i kontakt med meg ytret ønske om å komme til Trondheim for å være tett på salgsprosessen som vi intensiverer etter coronakrisen. Det er meningen at både han og hans samboer, Phlline Roepstorf, skal bo i boligen fram til utgangen av september.

Ingen overgangssum eller kjempelønn

Jeg ringer Frank på morgenen i dag for å høre hvordan det hele har gått. Ikke svar på første forsøk, men rundt klokka klokka 8 får jeg tak i han. – Nå, Frank, hvordan gikk det med Bendtner? – Jeg vet nesten ikke hvilken fot jeg skal stå på, svarer Frank. Jeg aner at det kommer positive nyheter. – Ja, Nicklas Bendtner kommer til å spille for oss fram til utgangen av september. Jeg møtte han i dag tidlig hvor vi samtalte og signerte på kontrakten, så nå er han Ranheimspiller for ei stund. Han skal være her i byen helt fram til oktober. Dette er en overgang som ikke har vært problematisk i det hele tatt, fortsetter en overivrig fotballeder. – Bendtner spiller nå sporadisk for sin første klubb i Danmark, Tårnby Boldklub. For dem var det ikke problematisk å frigi Nicklas. Tårnby BK er en amatørklubb som ikke har lønnede eller låste kontrakter på sine spillere. Det betyr at Bendtner kommer gratis hit til Ranheim.

-         Bendtner har heller ikke krevd noe kjempelønn for å spille med oss i sommer. Han sier at han tar imot det samme som den vanlige betalingen som er gjeldende for spillerne. Når så rørlegger Ole Sivertsen og Ranheimsavisa går inn og sponser lønna, er dette bare fantastisk! Det er ikke annet enn raust gjort av Bendtner og de to sponsorene, fortsetter Frank, som gleder seg til å innlemme han i spillergruppa. Jeg må vel for ordens skyld si at Svein Maalen har vært orientert hele veien, men det meste har gått gjennom meg for ikke å blåse opp saken i Norge. Dette er et kort «vikariat» som kanskje kan hjelpe oss tilbake til Eliteserien.

Det er mange som er opptatt av spillere og hvilket nummer de får på spillertrøyen, Frank. Hvilket nummer får Bedtner på ryggen? - Svein sier at de er blitt enige om at Bendtner skal ha trøye nummer 11. Det skal markere at han tidvis skal bekle rollene som spiss og venstre kant, svarer Frank som er tydelig rørt over at dansken har valgt å være med i sommer,

Internkamp i dag klokka 14.00

I en tid hvor Ranheim ikke får møte andre lag så blir det nok en internkamp i dag. Klokka 14.00 spiller Ranheim Blå mot Ranheim Hvit på Extra Arena. Det er så uendelig trist at vi ikke får fylle opp tribunene under denne kampen! Smittevernreglene slår fast at det kun vil være mulig å slippe inn 200 personer til denne kampen. De setene som kan benyttes er merket med skiltet; «Ledig». Plassene er delt inn i soner med 50 i hver sone. Vertene vil tilvise plasser for de som vi overvære egivenheten. Svein Maalen sier at Nicklas vil spille på ett av lagene, men trolig ikke i mer enn 1. omgang. Han har trent jevnlig, men har ikke spilt noen kamper etter han dro fra København etter 2019-sesongen. De betyr vel at Svein mener han er noe "kamprusten"? - Er han i orden så spiller han nok hele kampen, slår Frank fast.

En fantastisk CV

Bendtner 4

Det skal bli interessant å se Nicklas Bendtner sammen med våre kjente fjest på Ranheimslaget i sommer. Vi venter at han bøtter inn mål!

Vi kan vel si at han ikke svarte til de forventninger Rosenborg hadde til han da han kom i 2019? Han fikk 86 kamper for hvittrøyene og scoret 35 mål. Ble seriemester med RBK i 2017 og 2018, cupmester med RBK i 2018. Bendtner ble også toppscorer i 2017 med sine 19 mål. Han gikk til København etter at han forlot RBK i 2019. Før Rosenborgtiden har han vært innom Arsenal og flere andre engelske klubber. Med Juventus ble han seriemester i Serie A i 2012-2013. Han gikk fra Juventus til det tyske Wolfsburg.

Nicklas Bendtner har også 81 kamper for det danske landslaget og scoret 30 mål for de danske drenge. Det må bli en solid forsterkning for Ranheim i sommer!