A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Det ble en fartsfylt og god kamp på Color Line stadion i Ålesund. Det var to gode lag som begge jaktet tre poeng, men som begge må føle seg noe snytt da kampen endte 1-1. Ranheim var klart best i 1. omgang og Ålesund var best i 2. omgang. Ganske så naturlig at denne kampen endte med poengdeling.

Flott 1. omgang av Ranheim

En strålende 1. omgang av Ranheim viste at dette laget har kvaliteter for å blande seg inn i toppen av serien. Sjelden har vi sett laget så frampå, lå høyt når det behøvdes og var snart tilbake i forsvar da Ålesund kom.

De skapte ikke veldig mange klare målsjanser i omgangen, men Ranheim var farligst frampå. Allerede etter 5 minutter snappet Fillip Brattbakk et tilbakespill fra en Ålesundforsvarer og satte ballen kontant i mål.

Ålesund var farlig frampå i det 13. minutt, men Lopez klarerte med en takling som kvalifiserte for gult kort. Et par minutter senere kom Ålesund til fra høyre, men skuddet ble blåst over. I det 21. minutt spilte Ranheim godt opp på høyre side. Skuddet fra Brattbakk gikk dessverre høyt over.

Bytte etter 26 minutt

I det 26. minutt måtte Ranheim Kamanzi forlate banen med skade. Inn kom Sivert Solli. Sivert inntok backplassen, en plass som sikkert var helt uvant for han. Ålesunds målmaskin, Haugen, var gjennom etter 29 minutter, men Lenes reddet. Minuttet etter fyrte Melkersen av et skudd som keeper slo til corner.

Ranheim førte store deler av omgangen. I det 35. minutt fikk Melkersen avsluttet et mønsterangrep av Ranheim, men avslutningen ble for svak. Fillip Brattbakk fikk en ny sjanse etter 40. minutter, men skuddet føk over.

Med 1-0 til Ranheim etter 1. omgang gikk lagene til pause. En helt fortjent ledelse.

Ålesund best i andre

Ranheim begynte andreomgangen best. Etter 52 minutter fikk Fillip en dobbelsjanse, men den første ble blokkert av forsvaret og den andre ble lett reddet av Ålesunds keeper.

Så kom en ulykksalig episode i det 54. minutt. Daniel Kvande var på Ålesunds angriper, men en overivrig Christian Rismark klønet det til og forårsaket straffespark. Straffen ble tatt av Ålesunds spiss Haugen. Skuddet var knallhardt, men det var ikke langt fra at Lenes fikk slått den til corner. Straffen gikk i mål og det sto 1-1.

Flere bytter for Ranheim

Etter 60 minutter foretok Ranheim nok et dobbeltbytte. Ut gikk Marklund og Brattbakk og inn kom Mehnert og Alte.

Like etter at Mehnert hadde entret matta hadde han et skudd som Ålesunds keeper reddet. Erlien var frampå med skudd i det 64. og 67. minutt, men begge endte uten farligheter.

Ranheim var langt mer upresise i pasningsspillet i hele denne omgangen. Det førte til flere unødvendige angrep fra hjemmelagets side. Virkelig farlig var det da Ålesunds Castro skjøt fra kloss hold. En meget god benparade av Lenes forhindret scoring.

I det 81. minutt la Lenes ut på en skikkelig «bærtur». Bærturen endte godt og han forhindret til slutt Ålesund-angriperens skuddforsøk.

Ranheim kom sterkt i overtiden

Da klokka hadde passert 90 minutter så det ut for at begge lagene var fornøyd med poengdeling. Plutselig fikk Ranheim bedre tak på kampen og hadde to gode angrepsbølger. Nærmest var Mehnert med sitt skudd fra 16 meteren som keeper strakte seg i full lengde og slo til corner. Tønne tok corneren, men ingen fikk ballen i mål.

Best på Ranheim

På tross av den klønete handlingen som førte til straffespark viste Eggen Rismark nok en gang styrke i forsvarsarbeidet. Sammen med keeper Lenes kårer jeg han til lagets beste.