A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen

Jeg kan ikke si annet enn at det begynte bra! Etter 13 minutter hadde Mads en god sjanse, men skuddet ble blokkert til corner. Bortelaget hadde sin første sjansen etter 20 minutter. Skuddet fra 20 meter gikk over Magnus Lenes i Ranheimsmålet.

HamKam ledelse mot spillets gang

I det 22. minutt fosset HamKams Kristian Lønstad Onsrud fram på vår høyre side. 30 meter fra mål fyrte han av en hardt langskudd som gikk over Lenes og i mål. Det sto 0-1 til bortelaget. En ledelse som på dette tidspunkt var helt mot spillets gang.

I det 27. minutt la Erik Tønne inn en god corner inn fra vår venstre side. I feltet oppsto det trengsel og kamp om ballen. Linjevakta viftet intenst med flagget og markert for off-side. Dette til tross for at det sto mange Ham/Kam spillere på egen målstrek. I tumultene innenfor HamKams 16 meter handset en av bortelagets spillere, men dommeren blåste for off-side! Det er sjelden jeg går til felts mot kampens dommer, men denne gang kan jeg ikke unngå å mene at avgjørelsen var feil. Kanskje ødela den også kampen?

HamKam gikk opp til 0-2

Det skulle ikke gå mer enn 37 minutter før det glapp katastrofalt på vår høyre side. Det banet vei for et innlegg som Jonas Enkerud enkelt plasserte bak Lenes.

Det så ut som om Ranheim sluknet etter denne scoringen. HamKam tok mer og mer over. Resten av kampen viste stor forskjell på laget som innehar tabelltoppen og på et for dagen dårlig Ranheim.

Før vi rakk ut etter pausen sto det 0-3

De som ikke hadde funnet ut på tribunen etter pausen fikk ikke med seg at det ble 0-3 i den 48. minutt. Rasmus Lindkvist fikk god plass og tid til å fyre av innenfor vår 16-meter. Lenes var sjanseløs.

I det 31. minutt foretok Ranheim et dobbeltbytte. Ut gikk Lopez og Solli. Inn kom Alte og Warren Kamanzi.

Neste sjanse for Ranheim kom etter 60 minutter. Kvande sendte avgårde en suser av et frispark fra 20 meters hold, men Jarosinski i HamKam-buret strakte seg i full lengde og reddet. 7 minutter senere ble Karlsen og Brattbakk tatt av banen, Inn kom Mehnert og Erlien.

En trist 2. omgang

I det 72. minutt meide HamKams Morten Bjørlo brutalt ned Kamanzi. Det endte med direkte rødt kort for Bjørlo. HamKam ble redusert til 10 mann, men det kunne ikke vises på banen. Bortelaget fortsatte å kjøre de farligste angrepene. I den 79. minutt fikk de korrekt idømt et straffespark. Jonas Enkerud gjorde ingen feil og det sto ufattelige 0-4 på resultattavla!

I det 84. minutt hadde bortelaget også et skudd i stanga. Det ble en kamp som ble for mye for mange på tribunen. Sjelden ser vi at publikum og iherdige supportere forlater tribunen før dommeren blåser for full tid. Det skjedde i kveld!

Gule kort til Ranheimspillere

Karlsen fikk gult kort allerede etter 21 minutter. I det 58. minutt fikk også Kvande se dommerens gule kort. Eggen Rismark fikk sitt i det 67., Mehnert i det 70. og Alte fikk sitt fortjente gule kort etter 88 minutter. 5 gule kort forteller vel sitt om den frustrasjonen som oppsto i laget?