A+ A A-

av: Kjell A. Arntzen               foto: Ranheim Fotball

Kamanzi

Warren Kamanzi var kampens gigant. Han betyr mye for laget i forsvar og angrep. Denne gang presenterte han seg som en god hodespiller også.

Jeg har i den siste uka forundret meg over at jeg kunne bli så «deppa» som jeg ble under og etter Ranheims kamp mot Kjetil Rekldals gutter. Da var det lite eller ingen ting som stemte. I ettermiddag fikk vi se at sprudlende Ranheimslag som gjør at vi går inn i lørdagskvelden med glede. Det var ting vi ikke var fornøyd med i denne kampen også, men i det store og hele så var det bra!

Overtak i 1. omgang

Omgangen startet med et lite overtak til bortelaget. Særlig var Warren Kamanzi skikkelig påskrudd i både i forsvar og angrep. Allerede i det 6. minutt fikk han fyrt av et skudd fra 18 meters hold som gikk like over. Både prestasjonen før skuddet og skuddet hadde fortjent en bedre skjebne.

Etter dette var det Sogndal sin tur å styre kampen. Steffen Lie Skålevik hadde en supersjanse i det 9. minutt, men skuddet gikk utenfor Ranheims mål. Fire minutter senere angrep Sogndal på sin høyre side, innlegget kom og en fomlete inngripen av Lenes gjorde det lett for den samme Skålevik å sette ballen i mål. Minuttet etter hadde hjemmelaget en stor sjanse til å øke ledelsen, men skuddet gikk langt over.

Ranheim tok over mer og mer

Resten av omgangen tilhørte Ranheim. Kamanzi var høyt og lavt, avverget alle Sogndals angrep på dere venstre side og satte Sogndalforsvaret på flere prøver. Det ene angrepet etter det andre rullet fram mot Sogndalmålet.

I det 22. minutt etablerte vi et godt angrep på vår venstre side. Innlegget fra Tønne var bra og endte i corner som det ikke ble noe av. Minuttet senere rullet vi opp et nytt angrep på venstre side. Innlegget endte i corner. Corneren ble tatt og falt i hodet på Alte som headet utenfor.

Eggen Rismark var like ved å utligne etter et løst skudd mot Sogndals stolpe. Der var keeper og reddet. Ranheim hadde full kontroll over resten av omgangen. Helt fortjent var det da Melkersen utlignet i det 35. minutt.

Ny omgang med Ranheim i føringen

Ranheim startet også andre omgang best, men Sogndal hadde den første sjansen. Allerede i det 48. minutt var hjemmelaget farlig frampå, men Lenes reddet ved stolperota. I en lang periode nå var det Ranheim som førte an.

I det 59. fyrte Tønne av et godt skudd som Sogndals keeper reddet. To minutter senere var vi helt igjennom og det sto bare igjen å putte ballen i mål. Slik gikk det imidlertid ikke, Erlien fikk ikke ballen mellom stengene.

Sogndals eneste gode sjanse i omgangen var et innlegg fra høyre i retning Skålevik. For en gangs skyld bommet han katastrofalt på ballen.

Banens beste ble kronet

Nok en gang spilte Warren Kamanzi er strålende kamp. Nå fikk vi også se at gutten kan heade og lage mål. Kamanzi satte hodet til et innlegg fra venstre, et vakkert hodestøt som var utakbart for keeper. Dermed sto det 1-2 på resultattavla!

Sivert Solli kunne så definitivt ha avgjort kampen i det 85. minutt. Dessverre så gikk hans flotte skudd i stanga og ut. Så like før slutt kom Fillip Brattbakk alene med keeper, men det løse skuddet hadde keeperen ikke noe problemer med å plukke opp. I de 4 minuttene som ble lagt til hadde Sogndal to cornere og to lange innkast som kunne ha resultert i noe. Men denne gang var vårt lag påskrudd helt til dommeren blåste for full tid.

Jeg utroper Kamanzi til lagets og banens gigant. Tønne var også god, som Melkersen var i 1. omgang. Hele laget skal ha ros for at de reiste seg etter det ydmykende tapet for HamKam.